Chikko Not Coffee

Chikko Not Coffee

Heb jij ze al geproefd? De cafeïnevrije koffie gemaakt van biologische geroosterde cichoreiwortel óf spelt van Chikko?

In KTC 19 verklapten we het al: Chikko is geen koffie. Het is wel een heerlijke drank met een mooie diepe smaak en een subtiel bittertje. Zeker als je Chikko bereidt als cappuccino lijkt je bakkie in de ogen van de makers enorm op echte koffie. Maar met één groot verschil: Chikko bevat geen cafeïne.
“Er is op zich niks mis met een bakkie echte koffie” vertelt David Klingen, de bedenker van Chikko Not Coffee. “Maar veel mensen drinken meer koffie dan ze eigenlijk willen. Koffie kan je onbewust een onrustig gevoel geven. En ’s avonds laat nog cafeïne-houdende drank drinken, is als je er over nadenkt, best wel raar. Chikko is er voor die mensen die al actief werken aan een gezond lichaam door sport en gezond.”

 

Cichorei óf spelt

Chikko Not Coffee is beschikbaar in twee smaken. Eén variant is gemaakt van geroosterde biologische cichoreiwortel, de ander van geroosterde biologische spelt. “Cichorei-koffie is goed zwart te drinken”, zegt culinair journalist Joël Broekaert. “Pure cichorei heeft een aangename, bittere kwaliteit, zoals koffie. Er zitten duidelijk mokka en cacao-tonen in.”
Sta jij te popelen om Chikko Not Coffee uit te proberen? Ren dan snel naar de Marqt óf surf naar not-coffee.com. De Roasted Spelt smaakt kost €4,99 per 100 gram en de Roasted Chicory smaak €5,49 per 150 gram.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.