KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.
chocoa chocoladefestival 2024

Chocoa Chocoladefestival 2024: dit wil je niet missen

Het is chocolade wat de klok staat. Want begin februari staat de Beurs van Berlage in Amsterdam volledig in het teken van cacao. Het Chocoa Chocoladefestival is het grootste evenement wereldwijd voor chocoladeprofessionals en -liefhebbers. Dit is het programma voor dit jaar.

Chocoa 2024 voor de chocoladeliefhebber

Trommel je mede-chocoladeliefhebbers op en kom samen op 10 of 11 februari naar het Chocoa Chocolade Festival. Proef je een weg door alle origines en soorten chocolade – repen, bonbons of drinkchocolades – en laat je zo meevoeren door de verhalen van de chocolademakers. Ook kun je in een workshop de proef op de som nemen door je eigen bean-to-bar chocolade te maken. 

Een tipje van de sluier:

 • Hot Chocolate Competition
  Heb jij een neusje voor kwaliteitschocolade? Neem dan plaats in de consumentenjury voor hot chocolate! Proef verschillende soorten warme chocolade, stem op je favoriet en beslis mee welke chocolademaker de hoofdprijs wint.
 • Leer meer over cacao en chocolade origines
  Tijdens het chocoladefestival kun je meer dan 30 verschillende origines van cacao en chocolade proeven. Want wist je dat ieder land of iedere regio waar origin chocolade vandaan komt een eigen karakteristieke smaak heeft? Tijd om jouw nieuwe favoriet te ontdekken.
 • De lekkerste date
  Dat Chocoa vlak voor Valentijnsdag plaatsvindt kan geen toeval zijn. Dus reken maar dat je op het festival slaagt voor een cadeau voor jouw grote liefde. Of nog leuker: neem jouw valentijn mee op date naar Chocoa en geniet samen van een dag vol liefde voor chocolade (en elkaar).
 • Kidsproof festival
  Ook voor de kleinste chocoladefans is het feest. Zo is er een kids corner met verschillende activiteiten, zoals het maken van een eigen chocoladecreatie.

Bekijk de Chocoa Chocolade Festival website voor tickets en het gehele programma.

chocoa chocoladefestival

Chocoa voor de chocoladeprofessional

Werk je in de wereld van cacao en chocolade? Dan mag je Chocoa 2024 niet missen. Dit jaar staat het festival in het teken van verduurzaming van de cacaoketen. Van 5 tot en met 11 februari (tijdens de overkoepelende Amsterdam Cocoa Week) draait het om goede cacao. Als professional kun je hier je hart ophalen tijdens conferenties over duurzame cacao, de b2b beurs en het chocolademakers forum. Chocoa is dé plek om de nieuwste producten, apparatuur en trends te ontdekken en natuurlijk lekker te netwerken met producenten, distributeurs en fabrikanten van over de hele wereld.

Een greep uit het uitgebreide programma:

 • The Cacao of Excellence Award Ceremonies 
  Op 8 februari vindt de awardshow plaats waarbij het mooie werk van diverse chocoladeproducenten wordt uitgelicht. De crème de la crème uit de cacaowereld vind je hier.
 • Woman in Cocoa & Chocolate live-evenement
  Net als in andere branches is de gender gap helaas ook aanwezig in de wereld van cacao en chocolade. Tijd voor verandering. Tijdens dit live-evenement komen inspirerende vrouwen aan het woord die het verschil maken in de chocoladebranche.
 • The Grand Diner du Chocolat
  Op 7 februari kookt chef Enrique Limardo (pionier in koken van Venezolaanse gerechten) de sterren van de hemel. Met zijn restaurant Seven Reasons in Amerika heeft hij dan ook een Michelinster op zijn naam staan. Reserveer nu je tafel in het Hilton Amsterdam.

Kijk hier voor het uitgebreide programma en tickets voor Chocoa 2024.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!