darq chocoladehotel

Een droom: Chocoladehotel Darq opent binnenkort in Maastricht

Dromen worden werkelijkheid. Binnenkort kun je namelijk overnachten in een heus chocoladehotel. Chocolate Boutique Hotel Darq opent begin april haar deuren in Maastricht. En óf dat een lekkere stedentrip wordt!

Een complete chocolade-ervaring

Darq is geen onbekende naam in Maastricht. Al ruim zeven jaar is Darq het chocoladecafé van chocolatier Jorrit Consten. Hier draait alles – net als in het toekomstige hotel – om cacao. Van het assortiment (huisgemaakte bonbons, spreads en veel meer) tot aan het interieur zelf. Met de opening van Hotel Darq maakt de ‘Willy Wonka van Limburg’ zijn chocoladedroom compleet.

Jorrit vertelt: “We merkten dat klanten op zoek zijn naar unieke concepten en meer persoonlijke aandacht. Hierdoor ontstond het idee om een totale chocolade-ervaring aan te bieden. Met het boutique hotel erbij worden de zintuigen van de gasten geprikkeld en dompelen ze zich volledig onder in de wereld van chocolade.”

Een voorproefje 

Voor Jorrit en zijn collega’s draait het chocoladehotel Darq om persoonlijke aandacht naar de gasten: “We willen gasten onderdeel maken van ons concept. Want naast de kamers die ieder een verhaal over specifieke chocolade vertellen, zullen er bonbons of chocolade patisserie op de kamers liggen die nog in ontwikkeling zijn. We horen graag of deze treats in de smaak vallen.” Bij een bezoek aan Darq krijg je dus letterlijk een voorproefje op de chocolade die in de toekomst verkocht gaat worden bij het chocoladecafé.

darq chocoladehotel

Kies je favoriete kamer in het chocoladehotel Darq

Overnachten kan er binnenkort in verschillende ‘chocoladekamers’ waar je de creativiteit van het chocoladevak in luxueuze details (bijvoorbeeld een kroonluchter van kristal en chocolade en een ‘chocolade’ headboard) terugziet. Gek op witte chocolade? Boek de White Chocolate Room, die het verhaal laat zien over de productie van witte chocolade. Spreekt de elegantie van bonbons je meer aan?

In de Bonbon Suite voelt het dankzij de materiaalkeuze en muurversiering alsof je ín een bonbon overnacht. De favoriete kamer van Jorrit is de ruime Chocolatier Suite. “In deze suite heb je een prachtig uitzicht op de Maas dat voor veel inspiratie en creativiteit zorgt. Voor mij is dit ‘the royal suite’ van het hotel”, vertelt hij. Wie geen genoeg van chocolade krijgt, kan voor een langere tijd in het Plantage Appartement verblijven. 

Kortom: elke kamer vertelt op een bijzondere manier het verhaal van bean-to-bar chocolade. En na een heerlijke nacht zet je de chocolate experience nog lekker voort met het ontbijt in het chocoladecafé


Houd de website van Chocolate Boutique Hotel Darq in de gaten voor de precieze opening van dit droomhotel.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!