Chocoladehuis Boon | Hasselt

 

Bij je drankje krijg je twee pralines, een glaasje water en chocolademousse.

In het centrum van Hasselt, in een statig herenhuis van driehonderd jaar oud, vind je Chocoladehuis Boon: een winkel, een atelier en een koffie- en theelounge in een. Meester-chocolatier Patrick Mertens en zijn team maken hier zowel klassieke pralines als pralines met bijzondere vullingen, zoals gerookte Mexicaanse peper of zwart lavazout. Boven hun pralinetoog hangt de quote ‘So much chocolate, so little time…’
Patrick Mertens was vijftien jaar lang technisch adviseur en demonstrateur bij Barry Callebaut. Hij reisde voor zijn werk de hele wereld rond. Samen met zijn vriendin Inge Lijnen deed hij in 2005 mee aan het tv-programma Succes in 100 dagen. Ze eindigden op de tweede plaats en begonnen Chocoladehuis Boon. In Canada leerde hij bij Michael Joy vormen maken. Patrick: “In onze chocoladezaak komen de kwaliteiten van ons allebei samen. Inge kan haar creativiteit kwijt in het ontwerpen van nieuwe stukken en ik heb alle technische kennis in huis om ze in chocolade te maken.”

Boon maakt meer dan pralines. In de winkel vind je grote en kleine sierobjecten van chocolade, aangepast aan het seizoen. Bedrijven kunnen ook op bestelling chocolade items op maat laten maken. Zo bouwden ze een levensgrote Japanse kerselaar van chocolade voor de Belgische ambassadeur in Tokio en werkten ze samen met diverse designers en grote bedrijven als Ikea, Nike en Harrod’s in Londen. Tijdens de Wereldexpo in Milaan in 2015 presenteerde Boon samen met geurkunstenaar Peter de Cupere een eetbaar chocoladeparfum Cocoa 5 Senses, uiteraard in een flacon van chocolade.

Chocoladehuis Boon heeft een open atelier waar je vanuit de winkel de chocolatiers aan het werk kunt zien. Daarnaast is er in het pand een klassiek ingerichte koffie- en theelounge. Inge: “Het interieur van de lounge bestaat uit warme chocoladekleuren. De lampenkappen in de lounge zijn bedrukt met foto’s van onze oudste dochter die van de chocolade aan het smullen is.” De chocolades van Boon worden in Nederland verkocht bij Hop en Stork in Den Haag.


Chocolade: divers van Callebaut, waaronder de grand cru’s
Chocolademachine: Dedy
Koffie: De Gulden Tas uit Bree
Machine: Mertens Faema Smart Duo
Molen: Faema MPN
Waterfilter: DVA BP12
Thee: Van Aelst
Melk: INZA volle melk
Soja: Alpro Soya For Professionals
Specialiteit: Pralines, chocolade, exclusieve stukken, chocoladekoffie van de chef


Chocoladehuis Boon
Paardsdemerstraat 13 | Hasselt, België
thechocolateexperience.be

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT