Chocolade taart recept: fudge met bramen en hazelnoot

Chocoladetaart recept: fudge met bramen en hazelnoot

Fan van chocolade? Dan zit je met dit chocoladetaart recept van Anne-Marij de Koning helemaal gebakken. In haar boek De Chocolade Bar vind je naast recepten om je eigen chocoladerepen te maken, ook dit donkere fudge recept met bramen en hazelnoot.

Chocoladetaart recept: donkere fudge met bramen en hazelnoot

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Springvorm (Ø 20 cm)
  • Bakplaat
  • Steelpan

Ingrediënten

100 g blanke hazelnoten / 50 g roomboter / 1 blik gecondenseerde melk van 397 g / 125 g bramen / 350 g pure chocolade 80%

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Verspreid de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm intussen de gecondenseerde melk met de pure chocolade en de roomboter in de steelpan en smelt deze al roerend. Roer de geroosterde hazelnoten en de bramen door de fudge en giet in de springvorm; houd wat hazelnoten en bramen apart voor de garnering.
  • Garneer met de apart gehouden hazelnoten en bramen.
  • Laat de fudge in de koelkast opstijven. Dit duurt ongeveer twee uur.

 Viel dit chocoladetaart recept in de smaak? Wat dacht je van deze chocolade pandan chiffoncake of de vegan crispy truffels

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!