Chocolaterie & Salon de Thé | Papendrecht

 

Theefans zullen verrukt zijn over de thé complet die je hier kunt bestellen.

Chocolatier/patissier Arthur Tuytel genoot zijn opleiding in Nederland en in het buitenland. Hij was jarenlang lid van het Nederlands Patisserie Team, waarmee hij tal van (inter)nationale resultaten boekte. Zijn chocolade verkoopt hij onder andere via zijn eigen webshop. Eind vorig jaar opende hij aan het sfeervolle Oude Veer in Papendrecht Chocolaterie & Salon de Thé, een salon en winkel ineen, op 1 april jongstleden uitgebreid met een ijssalon. Hij vroeg water- en theespecialist Karel Thieme om het theeconcept te ontwikkelen.

Bamboe zandloper

Ben je theefan, dan zul je verrukt zijn over de thé complet die je hier kunt bestellen. Op een bamboe plateau krijg je naast de thee van je keuze een gietijzeren theepotje, voorverwarmd en gevuld met zuiver water. De thee schenk je in een wit porseleinen theekommetje, waarin je perfect de kleur en de helderheid van je thee ziet. Met een bamboe zandlopertje bepaal je zelf de zettijd van je thee. Eigengemaakt lekkers, zoals een bonbonnetje en een mini-patisserie, ontbreekt natuurlijk niet.
Karel: “Zuiver water verfijnt de smaak van de thee. Via omgekeerde osmose zuiveren we het leidingwater, dat we bewaren in een opslagtank. Laat je thee dat gezet is met leidingwater even staan, dan kleurt deze donker door het vuil en de olie in het water. Laat je thee gezet met gezuiverd water even staan, dan blijft deze helder. In de winkel laten we dit onze gasten zien en proeven.”
Arthur: “Voor onze chocoladecreaties gebruiken we Callebaut chocolade als basis. Die haal ik rechtstreeks uit België. We maken zelf de melanges en bepalen de texturen en cacaogehaltes. We werken alleen met mooie, verfijnde ingrediënten. Bourgondisch genieten is wat we onze gasten willen laten ervaren, of ze nu voor de koffie, de thee, de chocolade of het ijs komen.”


Koffie: Peeze
Machine: Faema
Molen: Fiorenzato
Thee: eigen inkoop, zestien verschillende soorten
Waterfilter: Zuiver Water via Karel Thieme
Chocolade: Callebaut
Melk: Volle melk Campina
Taart en koek: Divers, eigengemaakt


Chocolaterie & Salon de Thé
Oude Veer 34 | Papendrecht, Nederland
arthurtuytel.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT