citytrip dublin

Citytrip Dublin; the movie

Dublin is in juni het toneel van het World Barista Championship. Hoofdredacteur Maarten van der Jagt en uitgever Marc Kluijver gingen op verkenningstocht en ontdekten een stad met een koffiescene die de toestromende koffiegekken zal verrassen. Een citytrip Dublin.

“Look”, zegt barista Alex Bright van Bewley’s café aan de Great George’s Street. Hij schuift een lade open en laat trots koffies zien van kleine koffiebranderijen. Van de Berlijnse koffiebrander The Barn tot de eigen single origins die Bewley’s binnenkort introduceert. Alex windt er geen doekjes om als we spreken over de plek die Bewley’s inneemt in het lokale koffielandschap in het verleden en heden. Bewley’s opende al in de jaren twintig een grand café waar de culturele elite elkaar ontmoette. Schrijvers als Samuel Beckett en James Joyce dronken koffie in het majestueuze Oriental café aan Grafton Street. Kosten noch moeite werden gespaard. Schitterende gebrandschilderde ramen en een gevel geïnspireerd op de ontdekking van het graf van Toetanchamon. “Maar de tijden zijn veranderd”, vertelt Alex. ”Om de artistieke elite van deze eeuw te trekken, zal het traditionele Bewley’s met zijn tijd mee moeten gaan.

 

Het uitgebreide verslag van de citytrip Dublin lees je in KTC #18 en wil je in 03:47 minuut onze hoogtepunten bekijken dan kan dat ook!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!