citytrip dublin

Citytrip Dublin; the movie

Dublin is in juni het toneel van het World Barista Championship. Hoofdredacteur Maarten van der Jagt en uitgever Marc Kluijver gingen op verkenningstocht en ontdekten een stad met een koffiescene die de toestromende koffiegekken zal verrassen. Een citytrip Dublin.

“Look”, zegt barista Alex Bright van Bewley’s café aan de Great George’s Street. Hij schuift een lade open en laat trots koffies zien van kleine koffiebranderijen. Van de Berlijnse koffiebrander The Barn tot de eigen single origins die Bewley’s binnenkort introduceert. Alex windt er geen doekjes om als we spreken over de plek die Bewley’s inneemt in het lokale koffielandschap in het verleden en heden. Bewley’s opende al in de jaren twintig een grand café waar de culturele elite elkaar ontmoette. Schrijvers als Samuel Beckett en James Joyce dronken koffie in het majestueuze Oriental café aan Grafton Street. Kosten noch moeite werden gespaard. Schitterende gebrandschilderde ramen en een gevel geïnspireerd op de ontdekking van het graf van Toetanchamon. “Maar de tijden zijn veranderd”, vertelt Alex. ”Om de artistieke elite van deze eeuw te trekken, zal het traditionele Bewley’s met zijn tijd mee moeten gaan.

 

Het uitgebreide verslag van de citytrip Dublin lees je in KTC #18 en wil je in 03:47 minuut onze hoogtepunten bekijken dan kan dat ook!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!