Koffiezaken in Londen

Koffie in Londen? Deze 8 koffiezaken zijn een must visit

Staat deze kerst een citytrip naar Londen op de planning? Great idea. Voeg deze 8 hotspots dan maar vast toe in Google Maps, want hier haal je de beste specialty koffie in Londen. Om als koffiezaak een plek in dit lijstje te ‘verdienen’, hebben we gelet op de kwaliteit van de bonen, koffiekennis, service, materiaal, duurzaamheid én een goed menu. Enjoy

1. Caravan Coffee Roasters

De teller van Caravan Coffee Roasters in Londen staat inmiddels op acht zaken met de vestiging in Fitzrovia als onze favoriet. De marmeren tafelbladen, rieten lampen, bakstenen muren, grote plantenbakken voorzien van koperen buizen voor de bewatering en luxe zitgedeeltes geven het oude BBC-radiogebouw een eigentijds gevoel.

Caravan Coffee Roasters is een koffiebar, restaurant en een bar, zodat je hier van ontbijt tot diner terecht kunt. Verwacht een uitgebreide kaart met onder andere vegan toasts, zuurdesempizza’s én natuurlijk uitmuntende koffie.

152 Great Portland St, Fitzrovia |  caravancoffeeroasters.co.uk

Koffie in Londen

2. Workshop Coffee

Bij Workshop Coffee vind je niets meer dan alleen koffie. En wát voor koffie. Bedrijfsleider Jakub Walasik: “We serveren enkel single origin koffies, die ongeveer elke twee maanden wisselen. Onze kwaliteitsmanager James Bailey bezoekt zelf de boerderijen. Afhankelijk daarvan besluiten we een koffie wel of niet te importeren, en ook of we dit direct of via een tussenpersoon doen.”

Opvallend: bij Workshop Coffee vinden ze de kwaliteit van de koffie belangrijker dan latte art. Daarom worden alleen ‘eenvoudige’ figuren als een hartje en rosetta geschonken. 

80A Mortimer Street, Fitzrovia | workshopcoffee.com

Workshop coffee

3. Origin Coffee Roasters

Vijftien jaar geleden begon Origin Coffee Roasters als branderij in Cornwall. Inmiddels is Origin uitgegroeid tot een merk met zeven zaken, waarvan drie in Londen. Bezoek de vestiging in Shoreditch om prachtige muurschilderingen te bekijken en te genieten van koffie. Wil je een goede lunch bij je koffie dan raden we de vestiging in Southwark aan. En ben je van plan om The British Library te bezoeken dan val je met je neus in de koffie, want ook daar zit een vestiging van Origin Coffee Roasters. 

Shoreditch, Southwark en Kings Cross (The British Library) | origincoffee.co.uk

Koffie in Londen

4. Rosslyn Coffee

Middenin The City zit Rosslyn Coffee verstopt tussen de wolkenkrabbers. Het pand is klein en smal en het minimalistische design bestaat enkel uit de lange, lichte, houten bar en zwarte krukken aan de raambar. Een koffiezaak waar het puur om goede koffie gaat, met aandacht voor detail en service maar ook met snelheid. Er worden hier namelijk zo’n duizend koffies per dag geschonken. Eigenaar Matt: “We focussen op eenvoudige dingen. Voor de melkkoffies, espresso en batchbrew hebben we altijd dezelfde koffie. Zo weten onze gasten altijd wat ze krijgen.”

78 Queen Victoria Street, City of London | rosslyncoffee.com

Rosslyn coffee londen

In koffieTcacao magazine lichten we in elke editie nieuwe koffie-, thee- en chocoladehotspots uit van over de hele wereld.

Kom erbij!

5. Catalyst Cafe & Coffee Roasters

Deze strakke en arty ingerichte zaak met een opvallende marmeren bar en veel houten details in Holborn is zeker een bezoek waard. Catalyst Cafe werkt veel samen met creatievelingen uit verschillende branches. Van chefs tot packaging designers: deze koffiezaak weet je te inspireren. Tel hier ontbijt, lunch (kies een gerecht met hun eigen Coffee Sriracha) en cocktails bij op en het plaatje is compleet.

48 Grays Inn Road, Holborncatalyst.cafe

Koffie in londen

6. Kaffeine

Met twee vestigingen een bekende naam in de Londense specialty coffee scene. Naast goede dosis cafeïne, is het ontbijt en lunch ook zeker aan te raden. Op het menu staan diverse baked treats, zoals espresso & chocolade koekjes, diverse salades, brioches en toasts.  

15 Eastcastle Street, Fitzrovia en 66 Great Titchfield Street, Fitzroviakaffeine.co.uk

Kaffeine Londen

7. Omotesando

Je waant je even in Japan wanneer je Omotesando binnenstapt. De koffiezaak in Londen ademt een en al Japanse esthetiek. Het ontwerp van de zaak met veel blank hout is geïnspireerd op een Japanse theeceremonie: alles is vierkant. Naast Londen heeft Omotesando vestigingen in andere grote steden als Singapore, Hong Kong en – dit komt niet als een verrassing –  Tokyo.  

Rathbone Square, Fitzroviaooo-koffee.com

Ometesando Londen

8. Roasting Plant Coffee

Voor een soort Willy Wonka-achtige sfeer ga je naar Roasting Plant Coffee. In het midden staat een kleine brander met links silo’s vol groene bonen en rechts silo’s met gebrande bonen. De gebrande bonen worden vervolgens per kopje door een buizensysteem in het plafond naar de koffiemachines gestuurd aan de andere kant van de ruimte. De koffie is prima, het gimmick-gehalte leuk, maar de beleving is toch echt een tikkeltje anders dan wanneer kundige barista’s je bedienen.

4 Borough High Street, Southwarkroastingplant.co.uk

Koffie in Londen

*Deze blogpost is gebaseerd op een artikel uit 2020.


Wil jij alles weten op het gebied van koffie, thee en cacao? Volg koffieTcacao op Instagram en Facebook en wees altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, de handigste gadgets en de lekkerste recepten.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.