SCAA presenteert vernieuwd coffee flavor wheel

Tientallen professionals uit de koffie-industrie, koffiedrinkers en wetenschappers werkten drie jaar lang aan het vernieuwde coffee flavor wheel dat deze week gepresenteerd werd door de Specialty Coffee Association of Amercia (SCAA).
Dit vernieuwde coffee flavor wheel geeft de gebruiker meer zintuigelijke omschrijvingen van de smaken die te proeven zijn in de verschillende koffie-variëteiten dan de versie die tot nu toe bestond. Het vorige flavor wheel was sinds de oprichting van de SCAA 21 jaar geleden niet gewijzigd.

 

Ontwikkeling

De SCAA en World Coffee Research (WCR) werkten bij de ontwikkeling van het hernieuwde flavor wheel nauw samen om de koffie-industrie een beter instrument te kunnen bieden om op een wetenschappelijk manier koffiesmaken te onderzoeken en te kunnen duiden en om te begrijpen welke oorzaken en invloeden de smaken in koffie bepalen.
Tegelijkertijd is door de organisaties gewerkt aan het World of Coffee Research Sensory Lexicon, een lijvig document waarin de smaken die je in koffie aantreft uitgebreid uitgelegd wordt. Dit document dat de komende tijd verder ontwikkeld wordt, is hier te downloaden


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!


 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!