SCAA presenteert vernieuwd coffee flavor wheel

Tientallen professionals uit de koffie-industrie, koffiedrinkers en wetenschappers werkten drie jaar lang aan het vernieuwde coffee flavor wheel dat deze week gepresenteerd werd door de Specialty Coffee Association of Amercia (SCAA).
Dit vernieuwde coffee flavor wheel geeft de gebruiker meer zintuigelijke omschrijvingen van de smaken die te proeven zijn in de verschillende koffie-variëteiten dan de versie die tot nu toe bestond. Het vorige flavor wheel was sinds de oprichting van de SCAA 21 jaar geleden niet gewijzigd.

 

Ontwikkeling

De SCAA en World Coffee Research (WCR) werkten bij de ontwikkeling van het hernieuwde flavor wheel nauw samen om de koffie-industrie een beter instrument te kunnen bieden om op een wetenschappelijk manier koffiesmaken te onderzoeken en te kunnen duiden en om te begrijpen welke oorzaken en invloeden de smaken in koffie bepalen.
Tegelijkertijd is door de organisaties gewerkt aan het World of Coffee Research Sensory Lexicon, een lijvig document waarin de smaken die je in koffie aantreft uitgebreid uitgelegd wordt. Dit document dat de komende tijd verder ontwikkeld wordt, is hier te downloaden


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!


 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!