Coffee Mundo – Sittard

 

“Voor een goede espresso is de kwaliteit van je water net zo belangrijk als koffie, machine, molen en barista”

Koen en Georgette van Beek reisden veel door Zuid-Amerika, toen ze in 2006 besloten hun interesse voor die landen en voor de natural flavours die zeer aantroffen te combineren in een eigen bedrijf. Zo ontstond Coffee Mundo, leverancier van specialty koffie aan consumenten, in eerste instantie via internet. In 2012 openden ze aan de historischemarkt in Sittard Coffee Mundo espresso & brew bar.

Koffietheater

Georgette: “Zelf spreken we over ons eigen ‘koffietheater’ waar wij met ons goed opgeleide team koffie tot leven laten komen door onze gasten te informeren over de bijzondere kenmerken van de koffies en hen via verschillende zetwijzen, smaken en aroma’s te laten kennismaken met specialty coffee. Koen: “We vinden het leuk onze gasten te adviseren welke koffie het beste past bij hun verschillende koffiemomenten. Na het eten is een kruidige India Malabar soms veel lekkerder dan de fruitige koffie, die je misschien beter overdag drinkt. Daarvan zijn heel veel mensen zich niet bewust.”
Iets anders waar Koen en Georgette je graag alles over vertellen, is het belang van het water waarmee je de koffie zet. Georgette: “Wij hebben gekozen voor een filter van BWT. Eentje die op ons is afgestemd. Immers, de hardheid en samenstelling van het water is nergens hetzelfde. Voor een goede espresso is de kwaliteit van je water net zo belangrijk 
als koffie, machine, molen en barista.

 

Groei

Coffee Mundo Sittard biedt plaats aan zo’n zeventig gasten. Het pand heeft rondom veel glas, wat een mooi uitzicht op de historische Markt biedt. Sinds vorig jaar komt Coffee Mundo ook naar je toe. Met de Coffee Mundo Mobile, een mobiele espressobar hebben vele festival- en evenementen bezoekers al kunnen genieten van vers bereide koffiespecialiteiten. Volgend jaar opent Coffee Mundo haar nieuwe vestiging in het multi-functionele Ligne complex, tevens in Sittard. Koen: “Dit wordt een locatie waar Hogeschool Zuyd, bibliotheek, museum en filmhuis samen komen en waar de koffie van Coffee Mundo als smeermiddel zal fungeren.”


Machine: La Marzocco Linea
Filterkoffie: Water uit de Über Boiler
Waterfilters: BestMax BWT
Koffie: Coffee Mundo
Thee: Verschillende losse theesoorten
Melk: Biologische verse vollemelk
Soja: Alpro Soya for Professionals
Pastry: NY baked cheesecake, carrot cake, red velvet cake
Specialiteit: Flat white en Iced 
Coffee Mundo


Coffee Mundo
coffeemundo.com
Markt 3 | Sittard, Nederland

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT