Cold brew koffie negroni
Tekst Holger Lente, Charlotte Leemans, Fotografie Toddy®

Cold brew koffie negroni

Met de zomer voor de deur duurt het niet lang voordat we weer massaal hunkeren naar koude koffiedranken. Wat dacht je van deze Italiaanse negroni met cold brew-concentraat en sinaasappel?

Recept: Cold brew koffie negroni

Ingrediënten

1,5 delen cold brew-concentraat / 1 deel campari / 1 deel vermout / 1 deel gin / ijsklontjes / sinaasappelschil (voor de garnering)

Benodigdheden

  • Mengglas
  • Barlepel
  • Zeef

Bereiding

  • Roer alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs.
  • Giet uit in een glas met ijsklonten.
  • Draai de sinaasappelschil over de cocktail en gebruik hem als garnering.

Lees hier meer over cold brew koffie. Leer alles over de bereidingsmethode en ontdek het verschil tussen cold brew en ijskoffie. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!