combi coffee porto

Combi Coffee Porto | Porto

Combi coffee porto is de tweede specialty-coffee brander in porto en daarmee met recht een pionier..
Voor broers Francisco en Gonçalo Cardoso en gezamenlijke vriend Joao Vilar begon het koffie-avontuur drie jaar geleden met een mobiele koffiebus. Geld om een bar te starten was er niet. Dus kochten de heren na uitgebreide SCA- opleidingen te hebben gevolgd een oude bus via de Portugese Marktplaats. Het avontuur nam pas echt een vlucht toen ze een vergunning kregen van de gemeente om in het centrum koffie te verkopen. 

Bus & Bar

De bus is een succes en de heren doen goede zaken. Zo goed zelfs dat ze kort geleden een vaste bar, Combi Coffee Porto, openden aan de rand van het centrum van Porto. Dat is zeer gunstig, want de vijftien maanden durende vergunning voor de koffiebus loopt bijna ten einde. De rustige ingerichte koffiezaak met een donkergrijze betonvloer en bruine caféstoelen wordt gedomineerd door de grote, ronde houten bar. Binnenkort komt hier nog een eyecatcher bij. Francisco: “Momenteel branden we op een andere locatie op een 15kg brander zonder software. Uiteraard niet ideaal. Daarom hebben we besloten een eigen 5kg Joper mét roasting software aan te schaffen en het duurt niet lang meer voordat we ’m mogen verwelkomen.”

De smaak telt

Combi Coffee Porto is de tweede specialty-coffeebrander in Porto en daarmee nog met recht een pionier. Francisco: “De oudere Portugezen zijn gewend aan de sterke smaak van robusta- bonen en drinken espresso’s, lungo’s of lattes. Wij verkopen onze koffie daarom veel aan toeristen, maar ook aan kleinere zaken waar het niet zozeer om de prijs maar om de smaak gaat.” De huisblend is een heerlijk zachte en fruitige koffie van 50 procent Brazilië, 20 procent Guatemala en 30 procent Colombia. Er kan ook altijd gekozen worden voor een wisselende single. Je drinkt hier je espresso, cappuccino of filterkoffie op je gemak met een klassieke pastel de nata.
Rua do Morgado de Mateus n29
Porto


Machine: Kees van der Westen Mirage
Molen: Compak E8, Mahlkönig Tanzania
Filter: Aeropress en French press, cold brew
Melk: verse volle melk Vigor
Plantaardige: Alpro soja, amandel, lactosevrij, rijstmelk, haver
Thee: Compagnie Coloniale
Waterfilter: bestmax BWT
Specialiteit: pastel de nata, chocolade-en walnotenmuffins, en salgadinhos (zoute krakelingen)


Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.