Dadel-havermout repen

Dadel-havermout repen om zelf te maken

Zit jij na de feestdagen ook aan je suikertax? Met dit odin recept voor dadel-havermout repen maak je een makkelijke en gezonde snack, zonder toegevoegde suikers!

Ingrediënten

Voor 12 dadel-havermout repen
100 g dadels zonder pit De Nieuwe Band / 100 g gedroogde abrikozen / 50 g amandelen / 50 g pompoenpitten / 50 g  hazelnoten / 15 g cacaonibs De Nieuwe Band / 200 g havermout De Nieuwe Band / 100 g pindakaas / snuf zout / 2 el kokosolie / 1 el kaneelpoeder

Bereiding dadel-havermout repen 

  1. Rooster de havermout, de noten en pitten ongeveer 15 minuten in een warme oven van 180 graden Celsius.
  2. Verwarm de kokosolie met de pindakaas tot het wat vloeibaarder is. 
  3. Maal de zuidvruchten fijn in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de caconibs en maal nog even door, maar maak het niet te fijn. Mix als laatste de caconibs erdoor. 
  4. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk stevig aan tot een platte koek. Je kunt daarbij een breed glas gebruiken of iets met een gladde onderkant. 
  5. Zet de vorm 2 uur in de koelkast. 
  6. Snijd er met een scherp mes 12 repen van. Pak ze in vetvrij- of bakpapier.

Bereidingstijd: 25 min
Wachttijd: 2 uur
Totaal: 2 uur en 25 min

Korting

Bestel de ingrediënten voor deze dadel-havermout repen online bij Odin en ontvang met de actiecode LEKKERBIO €20 korting op je eerste online bestelling.
Odin is de grootste biologische foodcoöp van Nederland en bestaat sinds 1983. Je kunt lid worden van de coöperatie en met voordeel boodschappen doen. Odin heeft een groothandel, bezorgdienst, eigen winkels, een imkerij en een boerderij met zaadteelt & plantenveredeling. Alles 100% biologisch en het liefst biodynamisch.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!

De Italiaanse Cimbali Group staat met hun prachtige espressomachines op The Amsterdam Coffee Festival. We spraken met Sales Director Josep Feixa over de toekomst van de koffiebranche.