dagger coffee

Dagger Coffee opent tweede vestiging in Utrecht

Sinds 12 januari is de tweede koffiezaak van dagger coffee een feit. Op de zijdebalenstraat in utrecht breidt dagmar geerlings haar koffiebedrijf uit.

Zijdebalen, de nieuwste wijk van Utrecht, is een koffiezaak rijker! En wel die van meervoudig Dutch Barista Championship top-3 finalist Dagmar Geerlings. In een 19e eeuws tuindershuisje, naast de oude Lubro-fabriek en met uitzicht op de nieuwe stadsgracht, bereidt Dagmar koffies uit eigen stal en van andere branderijen. “Momenteel hebben we onze eigen Peru La Granadilla op de filtermolen, omdat we er zo fan van zijn!”
Naast eigengebrande koffiebonen, kun je er ook terecht voor een breed assortiment aan baksels en verrassende lunchgerechten zoals çilbir, chocolade-kokos porridge. “Alles wordt zoveel mogelijk in huis gemaakt, van de yoghurt tot aan de wentelteefjescake. Niet te veel gedoe, maar ‘gewoon’ goede producten.”
Zo ook de koffie. “We werken uitsluitend samen met producenten die kwaliteit leveren en een focus op emancipatie en een gezond ecosysteem houden.” Dagger Coffee importeert haar groene koffie traceerbaar, waarbij alle informatie over de koffie open en toegankelijk wordt gecommuniceerd. Vuur je vragen dus vooral af op de barista’s als je de tweede vestiging van Dagger Coffee bezoekt. 
Espressomachine: La Marzocco Linea Classic
Brander: Giessen W15
Molen: Mahlkönig EK43s + Mazzer Kony
Waterfilter: Brita Purity C
Koffie: Dagger Coffee
Melk: Queens of Dairy
Plantaardige drank: Alpro Oat For Professionals
Thee: By Trinitea
Zoet: huisgemaakt, bijvoorbeeld chaikokoscake, worteltaart met kaffir lime en dadelballen
Adres
Zijdebalenstraat 2
3513 GZ Utrecht

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.