Dutch Design Week 2021

Dutch Design Week: 5x specialty coffee in Eindhoven

Vandaag klinkt het startsein van dutch design week. Van zaterdag 16 tot zondag 24 oktober staat de binnenstad van eindhoven in het teken van design en de toekomst. En dus rest er maar één vraag: waar kun je tijdens ddw terecht voor goede koffie?
Verspreid over 120 locaties kun je jezelf tijdens Dutch Design Week negen dagen lang onderdompelen in de wereld van design met 375 evenementen, waar het werk van ruim 2.600 kunstenaars en designers te zien is. Om alles fijn te kunnen bekijken, zijn een aantal koffiestops bij goede koffiezaken geen overbodig luxe. En daarom brengen we vijf keer specialty coffee in Eindhoven.

 

SPROUT COFFEE ROASTERS

Sprout is al ruim twee jaar een begrip in de Eindhovense coffee scene. De broers Daniell en Ruben werden geboren in Eindhoven, maar groeiden op in Perth, Australië. Na een tijdje hun eigen specialty coffeebar in Australië te runnen, besloten ze terug te komen en de Australische koffiecultuur mee naar Eindhoven te nemen. In de zomer van 2019 vestigt Sprout zich op één van de bekendste plekjes van Eindhoven: het NRE-terrein, naast restaurant/bar Fifth. Ga naar Sprout als je de barista’s achter de prachtige Kees van der Westen-espressomachine een mooie espresso wilt zien zetten of als je een van de vele speciale filterkoffies wilt proberen, vers gebrand en voor je neus bereid! 
Naast een bezoekje aan de bar en branderij vind je Sprout tijdens de Dutch Design Week ook op twee andere locaties. In de ABN Lounge is een plek gecreëerd voor zakelijke bezoekers en pers, waar Sprout samen met designduo Planq de inrichting verzorgt. Daarnaast neemt Sprout, in samenwerking met het team van Ketelhuis, het oliehuisje over om alle bezoekers van Strijp-S tijdens de Dutch Design Week te laten ervaren “what Sprout is all about”
Koffie: zelfgebrand
Openingstijden:
woe-zo: 10.00-15.00
Locaties: Gasfabriek 5 + Diverse plekken tijdens de DDW
Website: sproutcoffeeroasters.art

LUCIFER COFFEE ROASTERS
De beste bonen van de beste boeren, alléén tegen een eerlijke prijs. Dat is de missie waarmee Lucifer Coffee Roasters Brabant wil veroveren. In 2015 opende de koffiebar voor het eerst zijn deuren tijdens Koningsdag. Drie jaar later pakte eigenaar Bob Kemperman het nóg ambitieuzer aan door een eigen koffiebranderij te beginnen. Inmiddels heeft de zaak drie locaties in de stad én leveren ze koffie aan een groot aantal aan horecazaken. 
Koffie: zelfgebrand
Openingstijden: 7 dagen per week van 07.30-18.00
Locatie: Kleine Berg 47 | Kennedyplein 10 3| Bleekweg 1A (branderij, geopend op vrij & za van 09.00 – 18.00)
Website: lucifercoffeeroasters.com

 

 

Zwartwit Koffie

Bij de eigenaren van ZwartWit Koffie ontstond de ambitie om een koffiebar te openen ook in Australië. Het idee kwam tot leven in de Victoriastraat in Melbourne en de zaak in Eindhoven is gevestigd aan het nieuwe Victoriapark. Dat kán geen toeval zijn!
Een goede espresso bij ZwartWit begint bij het gebruik van goed water. Het omgekeerde osmose-systeem filtert kraanwater dat door hun La Marzocco Strada EP stroomt en voegt er de juiste mineralen aan toe. Naast zwart en wit besteedt ZwartWit koffie ook veel aandacht aan groen. Op het menu staat verse thee van Dammann Frères. Zwarte, witte en groene thee die op de perfecte temperatuur wordt opgeschonken, zodat je alle zachte smaken in de thee kunt proeven. Daarnaast serveren ze op z’n Australisch all day brekkie, vers gebakken croissants, muffins, vers fruit en heerlijke belegde broodjes. 
Openingstijden: ma- za: 08.00-18.00 | zo: 10.00-18.00
Locatie: Victoriapark 7
Website: zwartwitkoffie.nl

 

 

DENF COFFEE
Gevestigd aan De Witte Dame, rijksmonument én het hart van d de Design Academy, is DENF Coffee de vaste koffiestop voor veel liefhebbers van zowel koffie als design. Ook DENF brandt zelf koffie en heeft naast een aantal vaste blends wisselende single origin espresso’s en filterkoffies. Eigenaar Daan Verleg opende DENF in 2016, geïnspireerd door de Italiaanse koffiecultuur, wat terug te zien is in de inrichting van de koffiebranderij en in de huisblend 801. Deze robuuste koffie heeft een bijzonder karakter, die goed uit de verf komt in zowel een latte/cappuccino als een flat white. De koffiebonen van DENF zijn enkel in de koffiebar te koop, dus mocht je de koffie van DENF ook thuis willen proberen, is het zeker de moeite waard om even binnen te stappen! 
Openingstijden: Ma-vrij: 09.00-18.00 | Za-Zo: 10.00 – 18.00
Locatie: Clausplein 4
Website: denfcoffee.nl

 

BEAN BROTHERS
De enige echte stadsbranderij van Eindhoven, dat is Bean Brothers! In een karakteristiek, bijna 200 jaar oud pand, branden, verkopen en schenken eigenaar Arjan van der Hoek en zijn Bean Brothers (en sisters) hun eigen koffie sinds 2014. Met een eenvoudige slogan als “we make coffee” is dat ook precies wat ze doen, met een flinke dosis passie! Dagelijks worden er koffies gebrand ​​uit landen zoals El Salvador, Brazilië, Ethiopië, Mexico en Malawi. Daarnaast staan ze geregeld op locatie met een mobiele koffiebar, geven ze workshops & trainingen, leveren ze koffie aan de horeca én zijn hun koffies online te bestellen. 
Openingstijden: vrij-za: 10.00-17.00 | Zo: 12.00-17.00
Locaties: Bergstraat 14a
Website: beanbrothers.nl

Wil je meer lezen over koffie in koffieTcacao magazine?

ABONNEER JE OP KTC

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is

Infused coffees, oftewel koffies met een smaakje, duiken de laatste jaren steeds vaker op. Wat is het eigenlijk? Mag het nog wel koffie heten?

Met warmere dagen in aantocht, stijgt ook de vraag naar cold brew koffie. Wij testten de ColdBRU van Marco Beverage Systems voor je uit.