De Eenhoorn in Kampen

 

“In 1993 liep ik dit handelshuis binnen en dacht gelijk: Bij dit gekke bedrijf wil ik werken!”, zegt directeur Thomas Klaphake lachend. De benaming ‘gek bedrijf’ voor De Eenhoorn in Kampen snap je als je een rondleiding hebt gehad.

Aan de buitenkant kun je je geen voorstelling maken dat in dit monumentale pand uit 1883 koffie wordt gebrand en verpakt, thee wordt verpakt én sigaren op traditionele wijze worden geproduceerd.

Via de koffie- en theebar en de winkel kom je binnen bij De Eenhoorn in Kampen. Hier kun je naast genieten van warme dranken, vers gebrande koffie, kwaliteitsthee en –sigaren kopen. Tevens kun je in de bar terecht voor een lunch of zoetigheden, zoals salades, belegde broodjes, een stukje taart of chocolade. In de achterkamers en een verdieping hoger vindt de productie van koffie, thee en sigaren plaats.

Uitzonderlijke theeën

In 2001 is De Eenhoorn gestart met koffie en thee. Het is het zusterbedrijf van sigarenfabriek De Olifant, dat bestaat sinds 1832. Beide bedrijven bevinden zich in hetzelfde pand in het centrum van Kampen. Samen organiseren ze rondleidingen en thee-, koffie- en sigarenproeverijen in de daartoe ingerichte ruimtes.

Zo heb je de Kennekamer, beschilderd door kunstenaar Kenne Gregoire, waar thee proeverijen worden gehouden. Hier bevinden zich de theelades waarin uitzonderlijke  grand cru theeën, zoals de groene thee Liu An Gua Pian en de zwarte thee Su Hong worden bewaard. Deze zijn voornamelijk voor de top horecabedrijven geselecteerd en tevens te koop in de winkel.

Zoektocht

De Eenhoorn verwerkt arabicakoffie uit Zuid-Amerika en Afrika en verpakt thee 
uit China en Taiwan. “Maar we kijken 
altijd uit naar andere interessante gebieden”, zegt Thomas. “De zoektocht om iets goeds in handen te krijgen is groot.”


Machine: Mistral van Kees van der Westen
Maler: Mahlkönig
Koffie: Eenhoorn koffie uit verschillende landen in Zuid-Amerika en Afrika
Thee: Eenhoorntheeën uit China 
en Taiwan
Chocolade: Alexandre Bellion chocolade
Taart/koek: Bakkerij Holtkamp
Brood: Carl Siegert
Melk: Erf1 boerderij
Specialiteit: Grand Cru theeën, zoals Beauté Académique, Su Hong, Yin Zhen


De Eenhoorn
Oudestraat 101–103 | Kampen, Nederland
eenhoorn.eu

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT