De Freakshake is een buitengewoon rommelige Australische milkshake vol traktaties, die sinds vorig jaar ook in Europa furore maakt. Met Callebaut zet je deze Australische inventie nu ook makkelijk op jouw menukaart.
Is het een dessert? Of is het een drankje? Het is in ieder geval monsterlijk overdadig. Een berg van traktaties in een mason jar. Vandaar de gepaste koosnaam: de freakshake. Ze zijn er in allerlei varianten. En ze zijn een regelrechte hit, en niet alleen op Instagram.
De basis van elke Callebaut Freakshake is een koud chocolademengsel gemaakt met Callebaut’s Ground Chocolate. Dit mengsel is zeer gemakkelijk en in grote hoeveelheden te maken. Je kunt het vervolgens twee dagen bewaren in de koeling. En met één pot Ground Chocolate kan je 2,4 liter chocolademengsel en twaalf Freakshakes maken.
Prijs van de freakshake € 6,40 tot € 8,50 per box via callebaut.com/nl
Freakshake: Chocolate Chaos

Mason jar / 2 scheppen Ground Dark Chocolate / 2 scheppen Ground White Chocolate / 200 ml volle melk / slagroom / Callebaut Caramel Topping / Callebaut Crispearls Dark / Mona Lisa XL Pencil Wit CHW-PC-19939E0-999 / Mona Lisa Petit Four Cups Gemarmerd CHX-CP-90359EO-A99 / Mona Lisa Chococool Koelspray ACC-19417-999
Bereiding
- Mix de ground dark chocolate, ground white chocolate en volle melk in een blender tot een shake volgens basisrecept.
- Spuit de Topping aan de binnenzijde van de Mason Jar. Vul vervolgens helemaal met de ijsblokjes en schenk de shake erover.
- Spuit de slagroom in een toef op de shake.
- Garneer met de karameltopping en crispearls.
- Breek het puntje van de pencil af en doop de bovenste 2 cm in getempereerde chocolade.
- Plaats de petit four Cup er direct op en bespray met de chococool koelspray, zodat het meteen vastplakt.
- Vul de cups met slagroom, bestrooi met gekleurde chocolade decoraties en steek ze in de mason jar.
Tip! Maak deze chocolade klassieker compleet met stukjes smeuïge brownie.
Freakshake: White Chocolate Coffee Delight
Ijskoude romige witte chocoladeshake met koffie, slagroom en witte chocolade crunch.
Ingrediënten
Mason jar / 4 scheppen Ground White Chocolate / 150 ml volle melk / 20 ml espresso / ijsblokken / slagroom / Callebaut Crispearls White / Mona Lisa XL Pencils Wit-Donker CHX-PC-19945EO-999 / Mona Lisa Serpentine CHX-DE-19961E4-999 / viooltjes
Bereiding
- Mix de ground white chocolate, volle melk en espresso in een blender tot een shake volgens basisrecept.
- Vul de mason jar voor driekwart met de ijsblokjes en schenk de shake erover.
- Spuit de slagroom in een toef op de shake.
- Steek de pencils en de serpentine in de slagroom.
- Besprenkel de slagroom vervolgens met Witte Crispearls en decoreer af met de eetbare viooltjes
Freakshake: Peanut Butterlicious
Ingrediënten
Mason jar / 2 scheppen Ground Dark Chocolate / 2 scheppen Ground White Chocolate / 200 ml volle melk / 1 eetlepel pindakaas / ijsblokken / slagroom / Mona Lisa Duo Chocolattos CHX-RO-90060E4-A9 / 1 chocolatechip koekje(s) / Callebaut – Finest Belgian Chocolate Melk – Recipe N° 823
Bereiding
- Mix de ground dark chocolate, ground white chocolate, volle melk en pindakaas in een blender tot een shake volgens basisrecept.
- Vul de mason jar voor driekwart met de ijsblokjes en schenk de shake erover.
- Spuit de slagroom in een toef op de shake.
- Steek de chocolattos en een chocolatechip koekje in de slagroom.
- Besprenkel met de Callets™ en decoreer vervolgens met extra vloeibare pindakaas.
Freakshake: White Strawberry Dream

Ingrediënten
Mason jar / 3 scheppen Ground White Chocolate / 150 ml volle melk / 4 eetlepels aardbeienpuree / ijsblokken / Callebaut – Sauzen & toppings – Red Fruit Topping / verse aardbeien / Mona Lisa XL Pencil Roze CHW-PC-19954EO-999 / Mona Lisa Buttercurlies Wit CHW-DE-19932EO-999 / Callebaut – Crispearls™ – Crispearls™ Strawberry
Bereiding
- Mix de ground white chocolate, volle melk en aardbeienpuree in een blender tot een shake volgens basisrecept.
- Spuit de rode fruit topping aan de binnenzijde van de mason jar. Vul vervolgens driekwart met de ijsblokjes en schenk de shake erover.
- Spuit de slagroom in een toef op de shake.
- Prik een aantal aardbeien aan een satéprikker en steek deze vervolgens in de slagroom samen met de pencils.
- Garneer hierna de slagroom met de buttercurlies en bestrooi met crispearls™.