De huiskamer van Driebergen | Driebergen

 

Een gezellige koffiewinkel; die stond op de bucketlist van Emiel Bodewes. Samen met horecaroutinier Frouke Stad, die ook Bij Frouke Op De Koffie bezit en de culinaire Kim Janssen opende hij in maart de deuren van De Huiskamer van Driebergen aan de Traaij 84. Drie eigenaren voor één locatie is ongebruikelijk, maar vooralsnog loopt het door hun gedeelde visie als een trein.

BIO EN HIGH TECH

“Voor ons betekent kwaliteit dat iedereen er beter van wordt, zowel de producent, de aarde als de consument”, zegt Emiel. Onderdeel van deze visie is het lokaal inkopen van producten. Met melk van de biodynamische zorgboerderij om de hoek, kwaliteitskoffie van Blommers en vrijwel alle ingrediënten van biologische oorsprong is De Huiskamer helemaal van deze tijd. “Maar we lopen er niet mee te koop en smaak staat nog altijd voorop.”
Bij kwaliteitsproducten hoort kwaliteitsapparatuur, aldus de eigenaar. Zo prijkt er op de bar van de 150m2 grote zaak een spiksplinternieuwe La Marzocco Linea PB 2 met ingebouwde weegschalen, waarmee elke kop koffie nauwkeurig kan worden gevolgd. Met twee koffies op de molen om de gast meer keus te geven, laat deze zaak ook zien dat koffie serious business voor hen is.

 

DE HUISKAMER VOL

Hoewel De Huiskamer pas een paar maanden open is, droomt Emiel al over meerdere ‘huiskamers’ buiten de stad, op de plekken waar jonge gezinnen naartoe verhuizen als ze ruimte en rust willen. Zodat, wanneer je een kopje koffie drinkt, je temidden van jonge scholieren, een oma met haar kleindochter en wat flexwerkers zit. Een huiskamer vol.
“Het is bijzonder om te zien hoe we als zo’n jong bedrijf al zo’n relatief groot aandeel in de omgeving hebben weten in te nemen. We werken samen met diverse ondernemers uit de straat. Zo zijn we bijvoorbeeld een initiatief gestart, waarmee je een gratis kopje koffie kan sparen dat je vervolgens doneert. Door je koffie te doneren, kunnen eenzame ouderen kosteloos een kopje koffie drinken.“
Op de bar prijkt een spiksplinternieuwe La Marzocco Linea PB 2 met ingebouwde weegschalen, waarmee elke kop nauwkeurig wordt gevolgd


Machine: La Marzocco Linea PB || scales/autobrew
Molen: Ceado E37S black grinder (2x)
Koffie: Blommers
Waterfilter: Brita
Melk: melk van lokale boerderij De Hondspol
Melkalternatief: amandel- en sojamelk
Thee: De Theefabriek
Taart/koek: versgebakken taart, koek en scones
Specialiteit: seizoensgebonden kaart


De huiskamer van Driebergen
Traaij 84b, Driebergen
Tekst: Aukje van Rossum


Wil je naast deze Gespot ook de nieuwste Gespot’s lezen in koffieTcacao magazine? Abonneer je dan nu!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT