koffie atlas

De koffieatlas van James Hoffman

James Hoffman, de wereldkampioen Barista 2006 van Groot Britannie, heeft zojuist aangekondigd dat de release van zijn eerste boek, “The World Atlas of Coffee”, gepland staat op 6 oktober 2014 in het Verenigd Koninkrijk en 21 oktober in de VS.
Hoffman, de mede-oprichter van het in Londen gevestigde Square Mile Coffee Roasters, is een zeer invloedrijk figuur geweest in de specialty-industrie de afgelopen tien jaar.
Hoffman werd benaderd door een uitgever om een boek te schrijven. Het schrijven van de koffieatlas beschrijft hij als een van de moeilijkste maar ook mooiste dingen die hij ooit heeft gedaan. De uitgeverij ziet het boek als “een prachtige wereldgids voor de bruine boon” die de lezers mee op een rondleiding neemt waaronder een uitgebreide blik op de geschiedenis van koffie, de culturele betekenis en wat koffie op dit moment voor plek inneemt.
Voor het volledige artikel ga naar: dailycoffeenews.com


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!