Het is een eenvoudig verhaal voor eenvoudige geesten: Death Wish Koffie bevat twee keer zoveel cafeïne in dezelfde hoeveelheid bonen. Dat betekent dat, nou … je weet wat het betekent: dezelfde buzz bij de helft van de hoeveelheid, dubbele buzz bij dezelfde hoeveelheid. Loop maar vast naar het toilet!
Het ontstoppen van de darmen was natuurlijk niet de motivatie van Mike Brown, de oprichter van Death Wish. Twee jaar geleden merkte Brown, eigenaar van een espressobar in Saratoga, New York, dat zijn klanten bleven vragen naar cafeïne houdende “sterke, donkere” koffie. Hij moest blijven uitleggen dat sterk en donker niet samen gaan. Sterkere cafeïnegehaltes worden bereikt met een lichtere branding. Langer branden en de cafeïne wordt onttrokken.
Maar het leidde wel tot een idee: Waren er bonen met een natuurlijk hoger gehalte aan cafeïne, zodat je nog steeds een mengsel met een sterke smaak zou hebben, redelijk donker geroosterd en meer cafeïne?
Het resultaat is Death Wish en, hoewel Brown weigert uit te leggen hoe hij heeft gedaan wat hij heeft gedaan, mijn nerveuze energie en verhoogde agitatie na het drinken van het brouwsel bevestigt absoluut dat de beloofde 250 milligram cafeïne per twee eetlepels java erin zit. Gezet als espresso, als French press, het maakt niet veel uit: Het is heftig.
De smaak is iets minder genuanceerd dan sommige high-end koffies maar nog steeds goed. Echter als je je espresso onaangeraakt door melk wilt drinken is het misschien aan te raden een klein klontje suiker toe te voegen om het scherpe randje eraf te halen.
En ja, Death Wish is organisch, fair trade gegroeid, schaduw, kosher en zelfs vogel vriendelijk.
$20
www.deathwishcoffee.com
Auteur Michael Frank
bron: www.adventure-journal.com