Eerste Modbar van Nederland landt in Zierikzee

Als eerste in Nederland heeft Deli Roekoekoe in Zierikzee de Modbar in huis.

Sander Kloet opent eind juli de deuren van zijn Deli Roekoekoe in Zierikzee, maar werd deze maand al door niemand minder dan wereld-baristakampioen Lex Wenneker van ESW ingewerkt op de innovatieve Modbar.

De Modbar maakte haar opwachting in Nederland tijdens het Amsterdam Coffee Festival en is het brain child van de Amerikaan Corey Waldron en Aric Forbing. Als barista was hij het beu om dag in, dag uit verscholen te gaan achter een espressomachine. Dus besloot hij een modulair zetsysteem te ontwerpen, waarbij de techniek onder de ‘kap’ plaatsvindt en de gast alleen de chromen taps ziet.
De Italiaanse espressomachinemaker La Marzocco was onder de indruk van het idee en investeerde in dit unieke ontwerp. De taps komen in drie varianten: één voor de espresso, één voor het stomen en één voor het bereiden van een pour-over coffee. Of je als koffiebar alle drie of slechts één module plaatst, is volledig up to you.
Modbar

Naast het gestroomlijnde design is de techniek ook niet iets om onder de bar te schuiven. Hoewel energiezuiniger dan de meeste huidige apparaten, geniet de Modbar toch van een korte opwarmtijd. Verder is de Modbar onder andere uitgerust met duo-boiler technologie, 3-zone PID temperatuurregeling en is alles in te stellen vanaf een 3,2 inch full-colour touchscreen display.

Modbar
Met zoveel moois is het niet gek dat ondanks het prijskaartje er wereldwijd een wachtlijst ontstond voor deze bijzondere espressomachine. In Nederland is de Modbar vanaf 9 augustus ook te bewonderen in het nieuwe FG Bistro van Francois Geurds aan de Katshoek 37b in Rotterdam.
Vanaf € 7.095, via ESW.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.