KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Delicious Hoogland | Utrecht

Op 14 november 2008 was het dubbel feest in het Utrechtse Hoogland. Niet alleen trok de goedheiligman het land in, ook zag Delicious het levenslicht. Eigenaar Connie Hannessen herinnert het zich nog goed. “We moesten alle zeilen bijzetten om op tijd open te gaan, maar maakten meteen een bliksemstart: de sinterklaasthee was niet aan te slepen!”

Het idee kwam eigenlijk van echtgenoot Ron, die als manager van Treasure Tea Company BV dagelijks thee- en koffiewinkels bezoekt. Het gaf hem de inspiratie om zelf een zaak te beginnen. Toen er een geschikte locatie vrijkwam, greep hij dan ook direct zijn kans. Dat Connie de uitgelezen persoon was om de winkel te bemannen, was wel duidelijk. Door haar warme karakter koop je bij haar met liefde een extra pakje thee of koffie.

Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Neem een abonnement.
ABONNEMENTEN 

Populaire naam

Maar liefst veertien soorten koffie zijn hier verkrijgbaar, het aanbod aan thee is al helemaal overweldigend. Van klassieke soorten als earl grey tot bijzondere combinaties met peer en gember. Of neem nou ‘Geertjes thee’, vernoemd naar een vriendin van het echtpaar. “Mijn vriendin Geertje had een thee meegenomen uit Kroatië: een combinatie van rooibos, vanille en aardbei. Deze heb ik samen met mijn man gemelangeerd en die naar mijn vriendin  vernoemd. Verrassend vaak komt hier iemand langs die wel een Geertje kent en daarom die thee koopt; bof ik even dat het zo’n populaire naam blijkt te zijn!”
Twee jaar geleden deed zich opeens de mogelijkheid voor om te verhuizen naar de huidige locatie: midden op het marktplein. Bijkomend voordeel was de extra ruimte voor een zitgedeelte. Hierdoor kregen gasten de mogelijkheden om in alle rust te genieten van al het lekkers dat Connie voor hen in petto heeft. Het aanbod is enorm: van exclusieve limoncello-bonbons tot de vertrouwde zelfgemaakte appeltaart, brownie of heerlijke fruitcake. Als zoetekauw kom je hier hoe dan ook aan je trekken!


Machine: Ascaso BAR ESE 1 groeps
Malers: Mahlkönig Guatemala
Koffie: Beans Coffee uit Ittervoort (de Milano zit in de molen)
Taart/koek:  cake, appeltaart, brownie, scones (alles uit eigen keuken) bonbons met limoncello, pinda-caramel of sereh-bonbon van Chocolaterie Van Dam uit Heemstede. Melk: Melk: Friesche Vlag
Soya: Alpro
Thee: 125 soorten van Treasure Tea Company BV, waaronder ook enkele biologische theeën
Lunch/Ontbijt: Panini met onder andere Hooglandse kip of Hamelicious met ham-kaas-tomaat-mozzarella-pesto


facebook.com/delicioushoogland

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!