Alpro ijskoffie
Advertorial

Drie ijskoffie recepten van de barista’s van Alpro

Zin in het voorjaar, zin in zon, zin in ijskoffie! Wordt het een pistache iced latte, freddo coconut cappuccino of de almond banana iced cappuccino? Alpro ontwikkelde deze drie voorjaarsrecepten om ijskoud te genieten van de warmere temperaturen.

Pistache iced latte1. Pistache iced latte

Ingrediënten

150 ml Alpro Barista Amandel / dubbele espresso / 20 ml Monin Pistache siroop / Monin Caramel topping / ijsblokjes

Bereiding

  • Doe de ijsblokjes in een glas.
  • Giet de Alpro Barista Amandel over de ijsblokjes.
  • Zet een dubbele espresso en schenk deze in het glas.
  • Schenk de Monin Pistache erbij.
  • Garneer de latte met een swirl van Monin Caramel.

 Freddo coconut cappuccino2. Freddo coconut cappuccino

Ingrediënten

180 ml Alpro Barista Coconut / dubbele espresso / 20 ml Monin Salted Caramel siroop / ijsblokjes

Bereiding

  • Vul het glas met ijsblokjes.
  • Giet de Alpro Barista Coconut en Monin Salted Caramel over de ijsblokjes en roer totdat het gemengd is.
  • Zet een dubbele espresso en voeg deze samen met drie ijsblokjes in een apart glas en meng tot het schuimig wordt. 
  • Giet het espresso-schuim over de Alpro Barista Coconut. 

banana iced cappuccino3. Almond banana iced cappuccino

Ingrediënten

135 ml Alpro Barista Amandel / dubbele espresso / 15 ml Monin Banana/ 90 g ijsblokjes

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar.
  • Mix alles tot de ijsblokjes gebroken zijn.
  • Serveer de drank in een glas met een rietje.

IJskoffie wordt wel eens verward met cold brew koffie. Beide dranken worden koud geserveerd, maar het verschil zit hem in de bereidingsmethode. Lees meer

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.