Baristakampioen Wendelien van Bunnik wint Dutch AeroPress Championship 2019

Afgelopen weekend won nederlands baristakampioen wendelien van bunnik- verver de gouden aeropress tijdens het dutch aeropress championship 2019 georganiseerd door keen coffee. Op 24 november strijdt wendelien in de wereldfinale in londen.

We kunnen niet anders concluderen: 2019 is een goed koffiejaar voor Wendelien. Na het binnenslepen van de winst op het Dutch Barista Championship afgelopen maart, won de baristakampioen afgelopen zaterdag 12 oktober ook het Dutch AeroPress Championship. Keen Coffee organiseerde dit jaar de achtste Nederlandse editie van de internationale competitie in De Pomp in Utrecht. 

Dutch AeroPress Championship

In totaal namen 48 barista’s deel aan de wedstrijd. In twaalf runs van vier tegenstanders zetten de deelnemers een koffie met de AeroPress. Alle deelnemers werkten met dezelfde koffie: de Keniaanse Ndaroini , door Trabocca geïmporteerd en door Keen Coffee gebrand. Na iedere run koos de driekoppige jury bestaande uit Winnie Goede (Fiets Bakkie Pleur), Niels te Vaanhold (Mocca d’Or) en Judith Konsten (Mocca d’Or) de lekkerste kop op basis van aciditeit, body, nasmaak en balans. 

“Voor de gezelligheid”

Na zeventien rondes, twaalf runs, vier halve finales en de finale ging Wendelien van Bunnik-Verver van Single Estate Coffee Roasters er met de winst vandoor. Eind november reist zij namens Nederland af naar de World Aeropress Championship 2019 in Londen. Wendelien: “Het AeroPress Championship heeft zo’n leuke sfeer; ik kwam eigenlijk voor de gezelligheid. Nooit gedacht dat ik met de winst naar huis zou gaan. Het recept heb ik deze zomer bedacht met een goede vriend op vakantie in Zwitserland. Toen ik afgelopen donderdag ging oefenen heb ik het recept in mijn aantekeningenboekje opgezocht. En met dit recept werd de koffie gewoon super zoet.” 
Benieuwd naar het winnende recept van Wendelien? Vind hem hier!

Finale uitslag Dutch AeroPress Championship 2019:

  1. Wendelien van Bunnik Verver, Single Estate Coffee Roasters
  2. Erik Oosterhuis, Trakteren Koffie Thee Chocolade
  3. Frans van den Berg, Barista Brothers
  4. Sander Groenink, Espressobar Maling

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Hoe kun je steeds beter je smaakpapillen ontwikkelen en de smaken van koffie en thee herkennen en beschrijven? We geven 10 tips.

Pu'er thee is een karakteristieke theesoort waarbij geldt: hoe ouder de thee, hoe beter de kwaliteit. Ontdek hoe deze post-gefermenteerde thee gemaakt wordt.

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte.