Dutch AeroPress Championship 2021

Eeen koffiewedstrijd. eindelijk. Op zaterdag 9 oktober host keen coffee in utrecht het dutch aeropress championship 2021. Hier zullen 48 deelnemers het beste uit de el picacho-wedstrijdkoffie proberen te persen. 

Op zaterdag 9 oktober is Bar Bolsjewiek in Utrecht het toneel van het Dutch AeroPress Championship, dat ook dit jaar met de hulp van sponsoren Nordic Approach, Brita, Oatly, Typica, Kinu Grinders, Dutch Coffee Pack en La Marzocco Nederland wordt georganiseerd door de Utrechtse branderij Keen Coffee. Met een dj, photobooth, koffiecocktails en een mini-competitie gehost door Kinu Grinder – maal zo snel mogelijk en win een handmolen – belooft het een geweldige avond te worden.

 

Wedstrijdkoffie

De officiële wedstrijdkoffie is de El Picacho, een gewassen Honduras met tonen van rode appel, framboos en donkere chocolade, gebrand door Keen Coffee. In aanloop naar het Dutch AeroPress Championship heeft iedere deelnemer 250 gram van deze koffie, die werd ingekocht door groene-koffie-importeur Nordic Approach, gekregen om tot een ultiem recept te komen. Dat mogen ze gebruiken om op de avond uit een zakje verse bonen de winnende koffie te persen. World AeroPress Champion 2019 Wendelien van Bunnik zal als een van de juryleden haar oordeel vellen.

 

Tickets

Dit jaar kunnen tweehonderd bezoekers voor een vriendelijke toegangsprijs en met een geldige QR-code op de CoronaCheck-app het spektakel van dichtbij meemaken. Wil jij het Dutch AeroPress Championship 2021 ook niet missen? Koop dan hier jouw tickets.

Dutch AeroPress Championship 2021
Wanneer: zaterdag 9 oktober, 18.30 uur
Waar: Bar Bolsjewiek | Utrecht
keencoffee.com/dac

TICKETS

 

Poster

Naast geweldige evenementen leveren de AeroPress Championships wereldwijd traditiegetrouw ook geweldig artwork op. De poster van het Dutch Aeropress Championship 2021 werd ontworpen door Ellis Tolsma, een freelance illustrator en beeldend kunstenaar uit Nederland. Ellis: “Ik houd veel kleur en een lichte retro-vibe en werk graag met een risoprinter, een wat meer ouderwetse printtechniek.”

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.