Dutch AeroPress Championship 2021

Eeen koffiewedstrijd. eindelijk. Op zaterdag 9 oktober host keen coffee in utrecht het dutch aeropress championship 2021. Hier zullen 48 deelnemers het beste uit de el picacho-wedstrijdkoffie proberen te persen. 

Op zaterdag 9 oktober is Bar Bolsjewiek in Utrecht het toneel van het Dutch AeroPress Championship, dat ook dit jaar met de hulp van sponsoren Nordic Approach, Brita, Oatly, Typica, Kinu Grinders, Dutch Coffee Pack en La Marzocco Nederland wordt georganiseerd door de Utrechtse branderij Keen Coffee. Met een dj, photobooth, koffiecocktails en een mini-competitie gehost door Kinu Grinder – maal zo snel mogelijk en win een handmolen – belooft het een geweldige avond te worden.

 

Wedstrijdkoffie

De officiële wedstrijdkoffie is de El Picacho, een gewassen Honduras met tonen van rode appel, framboos en donkere chocolade, gebrand door Keen Coffee. In aanloop naar het Dutch AeroPress Championship heeft iedere deelnemer 250 gram van deze koffie, die werd ingekocht door groene-koffie-importeur Nordic Approach, gekregen om tot een ultiem recept te komen. Dat mogen ze gebruiken om op de avond uit een zakje verse bonen de winnende koffie te persen. World AeroPress Champion 2019 Wendelien van Bunnik zal als een van de juryleden haar oordeel vellen.

 

Tickets

Dit jaar kunnen tweehonderd bezoekers voor een vriendelijke toegangsprijs en met een geldige QR-code op de CoronaCheck-app het spektakel van dichtbij meemaken. Wil jij het Dutch AeroPress Championship 2021 ook niet missen? Koop dan hier jouw tickets.

Dutch AeroPress Championship 2021
Wanneer: zaterdag 9 oktober, 18.30 uur
Waar: Bar Bolsjewiek | Utrecht
keencoffee.com/dac

TICKETS

 

Poster

Naast geweldige evenementen leveren de AeroPress Championships wereldwijd traditiegetrouw ook geweldig artwork op. De poster van het Dutch Aeropress Championship 2021 werd ontworpen door Ellis Tolsma, een freelance illustrator en beeldend kunstenaar uit Nederland. Ellis: “Ik houd veel kleur en een lichte retro-vibe en werk graag met een risoprinter, een wat meer ouderwetse printtechniek.”

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!