KTC logo zwart
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Dutch AeroPress Championship 2023

Dutch AeroPress Championship 2023

Op 16 september is het tijd voor het Dutch AeroPress Championship 2023! Door velen omgedoopt tot het leukste koffiekampioenschap van Nederland. Het belooft weer een onvergetelijke avond te worden, gehost door Keen Coffee bij LE:EN in Utrecht.

Het Dutch AeroPress Championship is het jaarlijks terugkerende evenement waarbij barista’s uit heel Nederland de strijd aangaan om de beste AeroPress-koffie te zetten. De wedstrijd draait niet alleen om wie in beperkte tijd een sublieme filterkoffie eruit perst, er worden ook punten toegekend voor presentatie en originaliteit. De winnaar neemt het tijdens het World AeroPress Championship van 1 t/m 3 december in Melbourne op tegen 49 andere landen. 

Zelf thuis aan de slag met de AeroPress? Bekijk hier onze tips & tricks of vergroot je kennis met AeroPress: van uitvinding tot internationaal fenomeen.

Competitiekoffie

De 48 barista’s, die dit jaar meedoen aan het Dutch AeroPress Championship, krijgen allemaal dezelfde koffie in handen. Keen koos voor een gewassen koffie van het jonge Gogugu-verwerkingsstation uit Guji, Ethiopië met tonen van zwarte thee, perzik, bergamot, citroengras en hibiscus. Het team kan, sinds ze tijdens een proeverij in Berlijn stuitte op dit juweeltje, niet wachten om te zien “wat de grootste AeroPress-geeks van ons land ermee uit hun hoed zullen toveren!”. 

Houd deze winter de koffieTcacao-box in de gaten, want deze zal onder andere de Dutch AeroPress Championship competitiekoffie bevatten.

Dutch AeroPress Championship poster

AeroPress-poster

Traditiegetrouw liet Keen ook speciaal DAC-artwork ontwerpen. De branderij hield een wedstrijd op Instagram en het publiek schonk de eer aan de coole opkomende kunstenaar Alex Businaro.

Hoe, wat en wanneer?

Op 16 september gaan de deuren van het Dutch AeroPress Championship 2023 bij LE:EN in Utrecht om 17:00 uur open. De wedstrijd zelf begint om 18.00 uur met de eerste ronde, waarbij tijdens 12 heats elke keer 4 deelnemers in actie zullen komen. De winnaars van deze heats gaan door naar de halve finales. Uiteindelijk blijven er nog vier deelnemers over voor de grande finale van de DAC ’23.

Wanneer: 16 september 2023, vanaf 17:00 uur
Waar: LE:EN, een trendy restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke gerechten en geweldige koffie
Tickets: € 7,50 voor entree of € 19,50 voor entree inclusief diner (een heerlijke veganistische curry met rijst)

Bestel hier jouw ticket

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!