Dutch Tea Festival 2017

 

Wist je dat thee, na water, de meest gedronken drank ter wereld is? Op 28 mei vindt de tweede editie van het Dutch Tea Festival 2017 plaats in Utrecht. Met een theemarkt, theeceremonies, workshops en alles wat je altijd al over thee hebt willen weten.

Trends en tastings

Trends, ze blijven terugkomen. Maar wat zijn nou de échte theetrends van 2017? IJsthee, thee recepten óf toch groene matcha? Maar wat is matcha eigenlijk en hoe weet je of je matcha van goede kwaliteit is?
Op het festival zijn honderden theesoorten en smaken te proeven. Om te zorgen dat iedere bezoeker kan ‘proeven als een pro’ krijg je bij de ingang van het Dutch Tea Festival 2017 een tas. Deze is niet alleen handig voor al je thee-aankopen, maar in de tas zit ook een tasting cup; een speciaal kommetje waarmee je bij verschillende stands thee kunt proeven.
Op de uitgebreide theemarkt vind je alles wat je nodig hebt voor jouw perfecte theemoment. Van vernieuwende melanges tot traditionele theesoorten en van chocola tot mooi porselein en aardewerk. Vanzelfsprekend is ook koffieTcacao aanwezig met een denderende abonnementsactie. Hou hiervoor onze social media kanalen in de gaten. Het complete overzicht van standhouders vind je hier.

Dutch Tea Festival 2017 - theemarkt

 

Workshops en theeceremonies

Past elke reep chocolade bij elk kopje thee? Hoe maak je de perfecte ijsthee? En waar komt thee eigenlijk vandaan? Dit en meer leer je tijdens de diverse workshops. En speciaal voor de gevorderde theedrinker is er de Pro-zone.  Hier gaan de workshops nog dieper in op het betreffende onderwerp. De onderwerpen die worden besproken zijn Oolong, China, Japanse thee en Pu-erh. Je leert er van de Dutch Tea Champion 2017 of één van de andere professionele theekenners.
In theelanden Japan en China kennen ze eeuwenoude tradities als het om thee zetten gaat. Tijdens het Dutch Tea Festival kun je zowel de Japanse als de Chinese theeceremonie aanschouwen en zie je de grote verschillen. Waar het Chinese theeritueel (de Gong Fu Cha) er vooral op is gericht om het maximale uit thee te halen is het Japanse ritueel een ceremoniële bereiding, waarbij ieder detail telt.
Kijk in het programma waar en wanneer je de workshops en theeceremonies kunt vinden.

 

Dutch Tea Festival 2017 - Workshops en tasting

 

Inspirerende avonturen en reizen

Diverse thee-ondernemers nemen je op het Dutch Tea Festival mee op hun reizen. Zo reist theesommelier Kiona Malinka ieder jaar in haar eentje af naar verschillende theelanden om voor Crusio Thee in te kopen. Tijdens deze reizen gebeuren de meest bijzondere dingen. Laat je meevoeren door haar inspirerende verhalen in de workshop ‘Reis naar de Theevelden’.


Bestel je kaarten via de koffieTcacao link en krijg €1,- korting


In de workshop ‘Reizen naar theelanden’ vertelt Deirdre Deprettere, directeur van de ITC Academy, je alles over haar avonturen tijdens verschillende theereizen en de verschillen per gebied. Naast de culturele verschillen, heeft thee uit iedere streek haar eigen specifieke smaak.
Linda Appelman reisde onlangs naar China om nieuwe theesoorten te ontdekken voor verkoop in Nederland. Tijdens haar workshop ga je met Linda mee op avontuur naar China en leer je hoe de beste thee wordt geselecteerd.

Dutch Tea Festival 2017 - thee

Het Dutch Tea Festival 2017 vindt op 28 mei van 10:00 uur tot 17:00 uur plaats bij DeFrabrique in Utrecht. Het programma, tickets en een overzicht van alle standhouders vind je op de website.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!