OP KOLEN
Zodra je De Wagon binnenstapt, waan je je een reiziger uit de jaren ’30. De eikenhouten coupés, originele bekleding en zelfs het toilet zijn geheel in stijl opgeknapt. Ook worden alle gerechten, als een ode aan de tijd toen de trein nog op kolen reed, op kolen bereid. Vrijwel alles is huisgemaakt en dat geldt niet alleen voor het eten, ook frisdranken maken ze zelf. De koffie die wordt geschonken is van Mocca d’Or. Door de goede samenwerking met de koffiebrander bij De Houtloods was de keuze voor De Wagon makkelijk. De koffie op de molen wisselt regelmatig en je drinkt al een espresso aan de bar voor maar één euro. “Koffie moet toegankelijk blijven”, zegt Sander.
EVEN ONTSPOREN
Concrete toekomstplannen heeft Sander nog niet. Hij dacht immers ook nooit dat hij een treinwagon zou ombouwen tot horecagelegenheid. Hij laat zich graag verrassen, inspireren en leiden door kansen die op zijn pad komen.
“Bij de wagon drink je voor één euro al een espresso aan de bar.”
Koffie: Mocca d’Or, Sulawesi Kalosi en Mocca d’Or aureo
Waterfilter: BWT
Melk: Friesche Vlag Langlekker volle melk
Lactose vrije optie: Alpro Soya
Thee: Eigen label Eetbar De Wagon
Taart/koek: Huisgemaakte frisse appeltaart van Granny Smith en cheesecake met ananascompote
Specialiteit van de kaart: Pita stoptrein: combinatie van drie halve pita’s, bestaande uit een pita buikspek met hoisin, pita gegrilde groente en hummus en een pita met gerookte zalm en dragon
Wil je naast deze Gespot ook de nieuwste Gespot’s lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!