Elke editie vraagt ktc een barista naar zijn favoriete zetmethode, met een bijbehorend koffierecept. Elliott szechtman van cafuné specialty coffee bar in brugge zette voor ons met de aeropress een gewassen keniaanse koffie met tonen van bruine suiker, rabarber en rode bes.
Favoriete zetmethode: Aeropress
Koffie: gewassen Kenia SL28 AB microlot van de Kaguyu plantage in Kerugoya
Smaakomschrijving: bruine suiker, rabarber, rode bes
Brander: Coffee Makers Lille, €10,50 per 250 gram
KOFFIERECEPT
Hoeveelheid: 20 gr voor 245 ml water
Malingsgraad: grof (stand 4 op Mahlkonig Guatemala)
Doorlooptijd: 2 minuten (in 15 seconden Aeropress vullen tot 245 ml, 3 keer roeren, vanaf minuut een doorduwen tot twee minuten)
Temperatuur: 80 graden Celsius
Water: SPA Reine
TIP: “De filter goed natmaken met warm water.”
Elliott Szechtman trad in de voetsporen van andere Barista’s aan Zet. Ontdek ook het geheim van Barista aan zet Quinten Dusaer en Barista aan zet Zjevaun Janga.