Espressogranola met dadels en donkere melkchocolade

Espresso granola met dadels en donkere melkchocolade

In haar boek De Chocolade Bar biedt Anne-Marij de Koning 35 recepten om je eigen chocoladerepen te maken. Uiteraard met klassiekers als Twix-reepjes of de karamel-zeezoutreep, maar ook crunchy notenkaramel met Ruby chocolade, een frisse reep van witte chocolade met perzik en honeycomb of donkere fudge met bramen en hazelnoot. En wat dacht je van deze espresso granola met dadels en donkere melkchocolade?

Recept: Espresso granola met dadels en donkere melkchocolade

Voor 6-8 repen

INGREDIËNTEN

120 g havermout / 50 g rozijnen / 120 g espresso / 200 g melkchocolade 41% / 100 g witte chocolade / 90 g ahornsiroop / 50 g zonnebloempitten / 25 g amandelen met vlies / 50 g medjouldadels, grof gehakt

BENODIGDHEDEN

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Pan (2x)
  • Vuurvaste kom (2x)
  • Suikerthermometer
  • Marmeren plaat (optioneel)
  • Tempereerspatel (optioneel)
  • Cakeblik 20 x 11 cm
  • Lepel

BEREIDING

  • Doe voor de granola de havermout met de rozijnen en de espresso in een kom. Laat 20 minuten staan, of totdat de havermout al het vocht heeft opgezogen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 120°C.
  • Meng de ahornsiroop, de zonnebloempitten en de amandelen door het havermoutmengsel.
  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel halverwege de baktijd het havermoutmengsel. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
  • Meng de dadels door de granola.
  • Breng zowel de melkchocolade (45°C) als de witte chocolade (40-45°C) op temperatuur.
  • Roer vervolgens het granolamengsel door de melkchocolade. Stort dit chocolademengsel uit in een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk het glad met de achterkant van een lepel.
  • Verdeel vervolgens met een lepel de op temperatuur gebrachte witte chocolade eroverheen. Laat helemaal uitharden voor je er repen van snijdt.

Espressogranola met dadels en donkere melkchocolade

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.