Faema E71

Faema E71 – klassiek ontmoet techniek

Het in 1945 opgerichte Fabbrica Apparecchiature Elettro Meccaniche e Affini, beter bekent als Faema, lanceert de Faema E71.

Het typerende retro uiterlijk van de Faema machines blijft behouden maar de binnenkant gaat zeker met de tijd mee.
Elke groep van de Faema E71 kan afzonderlijk worden ingesteld op temperatuur, iets wat bijzonder handig is als je bijvoorbeeld verschillende molens met diverse koffies hebt staan. Het hydraulisch circuit met het GTi infusie regelsysteem zorgt voor thermische stabiliteit tijdens de extractie.
Daarnaast kan de barista handmatig de pre-infusie instellen. Hierdoor kan je elke koffie zolang laten bloomen als nodig met als resultaat een gelijkmatige extractie.
Naast de technische snufjes is er ook nagedacht over het werkgemak van de barista. Zo zijn de normaal gesproken gloeiend hete stoompijpjes vervangen door een volledig geïsoleerde variant. Deze belooft helemaal koud te blijven voor, tijdens en na het gebruik. Geen brandwonden meer dus!
De Faema E71 is vanaf nu leverbaar in Nederland via de distributeur.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.