FILKA: een volautomatische filterkoffiemachine
ADVERTORIAL

FILKA: een volautomatische filterkoffiemachine

Met één druk op de knop genieten van een verse kop koffie in de gewenste hoeveelheid én sterkte. SEVERIN introduceert FILKA: een volautomatische filterkoffiemachine waarmee de droom van vele filterkoffie-fans werkelijkheid wordt. 

Klassieke filterkoffie in een nieuw jasje

In een gemiddeld Nederlands huishouden is filterkoffie nog altijd de favoriete zetmethode. Een volledig automatische machine om deze zetmethode te moderniseren is dus een logische ontwikkeling. Met de FILKA maakt SEVERIN het bereiden van een kop koffie eenvoudiger én gevarieerder. Via een groot LED-touchscreen bepaal je namelijk zelf de gewenste sterkte en hoeveelheid, of het nou gaat om een kan, kop of een to-go beker voor onderweg. 

Alles gaat volledig automatisch en daarom hoef je je koffie niet langer handmatig af te wegen. De maalgraad  bepaal je zelf door zelf aan de bonenhouder te draaien. De hoeveelheid koffie die je kunt zetten varieert en kun je instellen in stappen van 25 ml. Door met de sterkte en de grofheid van de molen te spelen kan je de koffie-water ratio beïnvloeden. Een goed vertrekpunt met filterkoffie is 60 gram koffie op 1L water. Met de molen op de fijnste stand geeft de FILKA bij sterkte 1 ongeveer 48 gram, bij sterkte 2 ongeveer 56 gram en bij sterkte 3 ongeveer 64 gram koffie. Ga je grover malen dan komt er natuurlijk weer meer koffie uit. Zo kan je dus heel precies op zoek naar jouw sweet spot. De FILKA tapt net zoveel water uit het waterreservoir als nodig is en stelt de optimale temperatuur (tot 96°C) automatisch in. 

FILKA: een volautomatische filterkoffiemachine

FILKA, de moderne alleskunner

De FILKA beschikt over een 5-in-1 compatibiliteit: een aanpasbaar kopjesvlak dat geschikt is voor kleine koppen, grote mokken, een thermosbeker en een thermoskan of glaskan. Zo hoef je dus geen hele pot meer te zetten voor een kop koffie. 

Bovendien heeft de FILKA een geïntegreerde stille koffiemolen en een uitneembaar waterreservoir inclusief waterfilter met een waterhardheidsinstelling die bijdraagt aan een een hoge kwaliteit koffie. Je hebt daarbij de mogelijkheid om de bereiding van te voren in te stellen en je kunt je koffie warmhouden in de roestvrijstalen thermoskan óf in de glaskan. Deze laatste houdt je warm middels de warmhoudplaat die je kunt instellen in stappen van 15 minuten, tot maximaal een uur. Afhankelijk van de uitvoering wordt deze thermoskan bij de FILKA meegeleverd. De FILKA is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen. De KA4850 wordt geleverd met een glazen kan en de KA 4851 met een RVS thermoskan. Beide kannen zijn ook los te bestellen.

Gebruikgemak 

Dankzij het bijgeleverde vaatwasmachinebestendige permanentfilter is een papieren filter overbodig, al kan het nog wel als alternatief worden gebruikt. Zowel het waterreservoir als het bonenreservoir zijn afneembaar, en de gemalen koffie valt automatisch in het filter – waardoor bijvullen gemakkelijk en schoonmaken absoluut eenvoudig is.

Dat de FILKA er niet alleen goed uitziet, maar ook goed werkt bewijst de prijzenregen die deze machine ten deel is gevallen. FILKA werd bekroond met de German Design Award 2022, de German Innovation Award 2022 en de Red Dot Design Award.

FILKA: een volautomatische filterkoffiemachine

Waar te koop?

Severin Filka is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Model KA 4850 met glazen kan heeft een adviesprijs van €299. De KA 4851 met RVS thermoskan komt op €329.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!