Finale Dutch Barista Championship 2012

Dutch Barista Championship 2012: de Finale

Tijdens de finale van de Dutch Barista Championship 2012 inspireren en imponeren de zes beste barista’s van Nederland het publiek en de jury met hun vakmanschap. De beste barista wordt afgevaardigd naar het wereldkampioenschap in Australië in 2013.

Organisator SCAE Nederland kijkt uit naar een spannende finale van de Dutch Barista Championship 2012 waar de zes finalisten sinds de voorrondes hard voor trainen. Iedere barista maakt voor de jury vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature drinks tijdens een presentatie van maximaal een kwartier. Naast de titel ‘Dutch Barista Champion 2012’ maken de finalisten kans op de Louis Claus Award, de prijs voor het beste talent.

 

Programma en locatie

De Dutch Barista Championship 2012 vind dit jaar plaats in Cafés Richard Inspirium Hospitality Mall in Breda. Op maandag 12 november gaan om 10 uur de deuren open, het programma begint om half 12. Rond 18.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Bezoekers kunnen tijdens het evenement bijpraten met een hapje en een drankje en kennismaken met verschillende bedrijven op de markt. Natuurlijk is er een uitgebreide koffiebar, gerund door barista’s. Tussen de presentaties van de zes finalisten zijn er live-interviews met o.a. Jan Schuitemaker (SCAE Nederland), Eric Roest (Inspirium) en Jeroen Verhaeg (Beleef Smaak 2013). De Dutch Barista Championship 2012 wordt gepresenteerd door Jeroen Veldkamp.

 

De finalisten van de Dutch Barista Championship 2012

De zes barista’s die zullen strijden om de titel zijn:

  • Inge de Boer – IJspressi in Almere
  • Ruben Stelma – Barista Academy in Vlaardingen
  • Zjevaun Lemar Janga – Restaurant Ivy in Rotterdam
  • Tjeerd Schravendeel – Bocca Coffee
  • Jochem Verheijen – Harris + Hoole in Londen
  • Mark Jordaan – Man met Bril koffie

 

Bezoeken

Bezoekers kunnen na registratie de Dutch Barista Championship 2012 gratis bezoeken. Registratie is geopend op de website van SCAE Nederland: www.scaenederland.nl


Wil je meer nieuws ontvangen over koffie? Abonneer je dan nu op koffieTcacao magazine!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.