FIRST FLUSH theefestival

NIEUW! First Flush theefestival

Nederland heeft er een theefestival bij. Op zondag 7 april maakt first flush haar debuut in de dru cultuurfabriek in ulft. Ontmoet de nieuwe theemakers uit de achterhoek en geniet van films, workshops, ceremonies en uiteraard heel veel thee.

De meesterbreinen achter First Flush 2019, het nieuwe theefestival van Oost-Nederland dat aankomende zondag in de DRU Cultuurfabriek in Ulft plaatsvindt, zijn theemelangeur Maarten Boland uit Sinderen en de Brabantse theemaker Anne Adams. “Van zwarte, groene en witte thee tot tisanes en ijsthee; bezoekers kunnen de hele dag allerlei verschillende theesoorten proeven. Bij binnenkomst staat er voor iedereen een goodiebag klaar met daarin een tea cup, waarmee men bij de stands thee en tisane kunnen proeven.” Daarnaast genieten theefanaten van bijvoorbeeld tutorials van Don Mei in de filmzaal, demonstraties groene thee maken in de fraaie conferentiezaal en boeiende workshops in ruimtes als Broodtrommel, Beschuitbus en Braadpan.

Theeceremonies & Workshops

De voormalige ijzergieterij staat vooral bekend om de oranje DRU-pannen, theeblikken en waterketels. In het Portiersgebouw op de industriepark is tussen 11.00 en 18.00 uur van alles te ontdekken. Robert Schinkel presenteert niet alleen zijn Pekoe theelikeur in de foyer; hij verzorgt ook twee workshops Trends in thee. TeaMaster Gold Niklas Schmeink voert theeceremonies uit met antiek servies van kasteel Wasserburg Anholt, net over de grens bij Ulft. Om 13.00 uur start de theemarkt met onder meer de Theepotwinkel en 1Tmatcha.

Tulpenthee

“Thee beleven gaat verder dan proeven”, verduidelijken Maarten en Anne. “Oog en neus willen ook wat. Bij ons theefestival worden alle zintuigen geprikkeld. Daarvoor zetten we samen met de deelnemers veel kennis, enthousiasme en Belgisch bronwater in.” Naast klinkende namen als De Eenhoorn, TeabyMe, J-Port en Theemuze melden zich ook nieuwe theemakers in de Achterhoek. LeafBerri met paarse thee uit Kenia en Jurriaan Julsing met zijn nieuwe tulpenthee.
First Flush Theefestival, zondag 7 april in de DRU Cultuurfabriek in Ulft van 11.00 tot 18.00 uur.  Tickets kosten 10 en 19 euro, zonder en met High Tea-proeverij.

KOOP JOUW TICKET HIER

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.