Flavonoïden
Bron: voedzo.nl

Flavonoïden in rauwe cacao

Cacao staat bekend om zijn grote hoeveelheid anti-oxidanten en flavonoïden. In ons lichaam bestaan er vrije radicalen: onstabiele deeltjes die agressief kunnen zijn en die hun slag in de rondte slaan. In sommige gevallen kunnen ze zelfs schade aanbrengen aan je organen, weefsels en cellen.

Anti-oxidanten zijn de stofjes die deze vrije radicalen neutraliseren en je lichaam beschermen tegen schade. Flavonoïde is een anti-oxidant die je terug vindt in chocolade en cacao. Sterker nog, cacao schijnt bomvol te zitten met deze goede stof! Er wordt gezegd dat flavonoïden de gezondheid van het hart -en bloedplaatjes bevordert en het risico op kanker laat afnemen.

Rauw of niet rauw?

Gewone cacao wordt verhit. Door de verhitting verliest het voedingsstoffen, waaronder dus een deel van de flavonoïden. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor rauwe chocolade en rauwe cacao. Deze kun je zelf maken of kopen in de natuurwinkel. Lovechock is een mooi voorbeeld van een lekkere reep rauwe cacao.

Is rauwe cacao giftig?

Als je op Google zoekt op dit onderwerp kom je tegenstrijdige verhalen tegen. Het is gewoon een kwestie van je gezonde verstand gebruiken. Rauwe cacao bevat veel goede stoffen, maar ook een aantal stoffen die minder gezond voor je zijn. Daarom is het een kwestie van variëren. Geniet ervan, maar gebruik het niet elke dag.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.