fritz-kola
ADVERTORIAL

fritz-kola: een alternatief voor koffie?

Met een gemiddelde van bijna twee koppen koffie per dag zijn we in Nederland kampioen koffiedrinkers. Koffie heeft een vaste plek in onze dagelijkse routine en dat zorgt er voor dat we energiek de dag doorkomen. Toch is deze dagelijkse cafeïne-boost niet voor iedereen weggelegd. Cafeïne minderen, maar de energie boost behouden? Wellicht biedt fritz-kola jou een lekker alternatief.

Welkom bij de ontwaking

Wat bijna twintig jaar geleden begon als een simpel idee – een ​​betere cola te maken – groeide snel uit tot iets groots. De Duitse vrienden Mirco en Lorenz bedachten een drank waarmee ze de tijd die ze op hun favoriete plekken doorbrachten nog aangenamer konden maken. Het betrof niet zomaar een in massa geproduceerde cola, maar één die ergens voor staat. Duurzaam, niet te zoet en met de juiste hoeveelheid cafeïne om die lange dagen en zelfs nachten van wat extra brandstof te voorzien. Met het ontstaan van fritz-kola werd de wereld een verantwoord alternatief op standaard colamerken rijker.

fritz-kola boost op meerdere fronten

Zijn fritz-kola en koffie aan elkaar gewaagd? Frisdrank en koffie zijn natuurlijk niet vergelijkbaar in smaak. Maar als het aankomt op het cafeïnegehalte, wordt fritz-kola een interessante keuze. fritz-kola bevat 25 mg cafeïne per 100 ml en komt daarmee aardig in de buurt van een gemiddelde kop koffie (40 mg cafeïne per 100 ml). Een flesje fritz is dus een goed alternatief voor wie zoekt naar afwisseling met een soortgelijke maar iets lagere energie boost.

Tot slot scoort de drank ook op andere vlakken goed. De k in kola staat bij fritz symbool voor alles wat fritz-kola anders doet; een verantwoord en kwalitatieve consumptie met een culinaire touch. Alle producten uit het assortiment zijn vegan en bevatten uitsluitend natuurlijke smaakstoffen. 

Inmiddels telt het assortiment 13 producten en is de kola opgedeeld in 4 categorieën: original, zonder suiker, superzero en organic kola. Daarnaast zijn er ook fritz-spritz, fritz-limo en Anjola-varianten verkrijgbaar. De fritz-kola’s komen, net als de limo’s en spritz, in een glazen fles! Deze zijn niet alleen hygiënischer en smaakneutraal, maar ook 100% recyclebaar.

Fritz-kola: een alternatief voor koffie?

Nieuwsgierig naar fritz-kola? Ga eens langs bij 30ml Coffee & Food,Coffee Star of Coffeelab, waar ze zowel een kop koffie als fritz-kola serveren.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

GRATIS HOTSPOT GIDS

Download nu de gratis hotspot gids met daarin onze tips voor 30 toffe koffiezaken in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Den Haag en Rotterdam.