fritz-kola
ADVERTORIAL

fritz-kola: een alternatief voor koffie?

Met een gemiddelde van bijna twee koppen koffie per dag zijn we in Nederland kampioen koffiedrinkers. Koffie heeft een vaste plek in onze dagelijkse routine en dat zorgt er voor dat we energiek de dag doorkomen. Toch is deze dagelijkse cafeïne-boost niet voor iedereen weggelegd. Cafeïne minderen, maar de energie boost behouden? Wellicht biedt fritz-kola jou een lekker alternatief.

Welkom bij de ontwaking

Wat bijna twintig jaar geleden begon als een simpel idee – een ​​betere cola te maken – groeide snel uit tot iets groots. De Duitse vrienden Mirco en Lorenz bedachten een drank waarmee ze de tijd die ze op hun favoriete plekken doorbrachten nog aangenamer konden maken. Het betrof niet zomaar een in massa geproduceerde cola, maar één die ergens voor staat. Duurzaam, niet te zoet en met de juiste hoeveelheid cafeïne om die lange dagen en zelfs nachten van wat extra brandstof te voorzien. Met het ontstaan van fritz-kola werd de wereld een verantwoord alternatief op standaard colamerken rijker.

fritz-kola boost op meerdere fronten

Zijn fritz-kola en koffie aan elkaar gewaagd? Frisdrank en koffie zijn natuurlijk niet vergelijkbaar in smaak. Maar als het aankomt op het cafeïnegehalte, wordt fritz-kola een interessante keuze. fritz-kola bevat 25 mg cafeïne per 100 ml en komt daarmee aardig in de buurt van een gemiddelde kop koffie (40 mg cafeïne per 100 ml). Een flesje fritz is dus een goed alternatief voor wie zoekt naar afwisseling met een soortgelijke maar iets lagere energie boost.

Tot slot scoort de drank ook op andere vlakken goed. De k in kola staat bij fritz symbool voor alles wat fritz-kola anders doet; een verantwoord en kwalitatieve consumptie met een culinaire touch. Alle producten uit het assortiment zijn vegan en bevatten uitsluitend natuurlijke smaakstoffen. 

Inmiddels telt het assortiment 13 producten en is de kola opgedeeld in 4 categorieën: original, zonder suiker, superzero en organic kola. Daarnaast zijn er ook fritz-spritz, fritz-limo en Anjola-varianten verkrijgbaar. De fritz-kola’s komen, net als de limo’s en spritz, in een glazen fles! Deze zijn niet alleen hygiënischer en smaakneutraal, maar ook 100% recyclebaar.

Fritz-kola: een alternatief voor koffie?

Nieuwsgierig naar fritz-kola? Ga eens langs bij 30ml Coffee & Food,Coffee Star of Coffeelab, waar ze zowel een kop koffie als fritz-kola serveren.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is