Koffie of appel
Bron: livestrong.com

Geeft koffie energie?

Wat geeft meer energie om op te starten in de ochtend? Koffie of een appel?
Onderzoek wijst uit dat koffie zeker meer energie geeft dan de fructose in een appel, maar beiden hebben zo hun voordelen…

Wanneer je ‘s ochtends wilt gaan sporten geeft een appel je genoeg energie om een uur lang los te gaan. Dagelijks een appel eten zorgt ook voor meer longinhoud en een hogere weerstand. Ze zeggen niet voor niets “an apple a day keeps the doctor away”. Koffie daarentegen vertraagt het glucoseproces om je spieren kracht te geven en gaat dus gelijk aan de slag met het verbranden van vet.

Geeft koffie energie door cafeïne?

Wanneer je slaapt, daalt je lichaamstemperatuur evenals je bloeddruk. Op het moment dat je wakker wordt heeft je lichaam dus tijd nodig om weer de juiste temperatuur en bloeddruk aan te nemen. Cafeïne zorgt ervoor dat je vrijwel direct verwarmd bent en je bloeddruk weer zijn vertrouwde waardes aanneemt.

Je energie halen uit koffie óf uit appels?

Een appel geeft je weliswaar niet direct die ‘kick’ die je van cafeïne krijgt, maar je lichaam is langer bezig om de fructose te verteren waardoor je bloedsuikerspiegel langzaam omhoog gaat en je dus een stabieler energielevel hebt gedurende de dag.

Zowel koffie als appels zijn oprecht goed voor je gezondheid, ook op de lange termijn. Het drinken van 6 koppen koffie per dag reduceert bijvoorbeeld het risico op diabetes en de kans op hart -en bloedvat problemen. De kans op leverkanker daalt zelfs met 50% volgens de Harvard Medical School. Als je 5 keer per week een appel eet krijg je niet alleen meer longinhoud, ook de kans op allergieën vermindert en het risico op longkanker wordt sterk gereduceerd.

Geeft koffie energie? Of eet je beter een appel? Het antwoord is: je hoeft niet te kiezen! Zet een heerlijk bakkie en eet die sappige appel. 

Altijd op de hoogte zijn van de leukste feiten en fabels over koffie? Neem een abonnement op koffieTcacao magazine en het nieuws valt vanzelf elk kwartaal op jouw deurmat.

WORD LID

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!