cognac met ijs

Cognac met ijs én groene thee

Bij de Japanse keuken denk je al snel aan tonijn, wagyu-rund, yakitori en sushi. Tim Anderson, eigenaar van het Japanse soul-foodrestaurant Nanban in Londen, laat in zijn nieuwe boek Vegan Japaneasy zien dat je ook makkelijk lekkere Japanse veganistische gerechten bereidt. Daar horen natuurlijk ook smeuïge desserts en oogstrelende drankjes bij. Wat dacht je van gemalen ijs met groene thee en cognac?

Voor 4 personen

Recept: cognac met ijs én groene thee

Ingrediënten

4 theezakjes Japanse groene thee, of 2 el losse Japanse groene thee / 180 ml cognac / 500 ml citroen sorbetijs / handvol gemalen ijs / sap van 1⁄2 citroen / 4 schijfjes sinaasappel, ter garnering

Bereiding

• Voeg de thee toe aan de cognac en laat één tot twee uur trekken. Hoe langer je het mengsel laat staan, des te sterker de smaak.
• Haal de theezakjes eruit of zeef de blaadjes eruit en vermeng de cognac in een keukenmachine met het sorbetijs, gemalen ijs en citroensap. Pureer tot je een glad, half-vloeibaar sorbetijs hebt.
• Dien op in cognacglazen en garneer met schijfjes sinaasappel.

Benieuwd naar andere recepten uit Tim Andersons Vegan Japaneasy? In koffieTcacao 38 vind je meer recepten van hem. 

Bestel

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van 17 t/m 20 november vindt het World Latte Art Championship 2023 plaats in Taipei. Kaspar Tammjärv vertegenwoordigt Nederland op het wereldpodium.

De adventskalender met chocolade van Carambole and Friends is het perfecte geschenk voor chocoladeliefhebbers.

Wil jij chocolade proeven als een echte kenner? Deze 7 stappen helpen je op weg .