cognac met ijs

Cognac met ijs én groene thee

Bij de Japanse keuken denk je al snel aan tonijn, wagyu-rund, yakitori en sushi. Tim Anderson, eigenaar van het Japanse soul-foodrestaurant Nanban in Londen, laat in zijn nieuwe boek Vegan Japaneasy zien dat je ook makkelijk lekkere Japanse veganistische gerechten bereidt. Daar horen natuurlijk ook smeuïge desserts en oogstrelende drankjes bij. Wat dacht je van gemalen ijs met groene thee en cognac?

Voor 4 personen

Recept: cognac met ijs én groene thee

Ingrediënten

4 theezakjes Japanse groene thee, of 2 el losse Japanse groene thee / 180 ml cognac / 500 ml citroen sorbetijs / handvol gemalen ijs / sap van 1⁄2 citroen / 4 schijfjes sinaasappel, ter garnering

Bereiding

• Voeg de thee toe aan de cognac en laat één tot twee uur trekken. Hoe langer je het mengsel laat staan, des te sterker de smaak.
• Haal de theezakjes eruit of zeef de blaadjes eruit en vermeng de cognac in een keukenmachine met het sorbetijs, gemalen ijs en citroensap. Pureer tot je een glad, half-vloeibaar sorbetijs hebt.
• Dien op in cognacglazen en garneer met schijfjes sinaasappel.

Benieuwd naar andere recepten uit Tim Andersons Vegan Japaneasy? In koffieTcacao 38 vind je meer recepten van hem. 

Bestel

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!