gemberthee

Gemberthee maken

Niet veel kan tippen aan een lekkere, aromatische kop gemberthee op een koude winterdag. Warmteopwekkend, gezond en geen straf om te drinken!

Ingrediënten Gemberthee

  • 2 l water
  • 5 cm verse gemberwortel (geraspt)
  • 1 citroen
  • rauwe honig/agave/stevia

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook in een pan en doe de geraspte gemberwortel erin
  • Halveer de citroen en pers deze uit in de pan
  • Snijd de citroen in stukken en doe dit ook in het water
  • Wanneer het water kookt haal je de pan van het vuur en laat je het geheel nog vijftien minuten staan
  • Zeef de thee en breng het op smaak met iets zoet, zoals honig, agave of stevia.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.