BLEYENBERG | DEN HAAG

 

Dat een groot pand zoals het oude Kwantum gebouw op de Grote Markt in Den Haag zo lang leeg kon staan, begrepen de mannen achter Bleyenberg niet. Tijd voor actie. Verdeeld over vijf verdiepingen biedt Bleyenberg onderdak aan De Kantine, een restaurant met koffie- en cocktailbar. Daarnaast is er Het Kantoor, oftewel de meeting spaces die door groepen te boeken zijn voor private dining, workshops en presentaties. Het Dak vormt de eerste rooftopbar van Den Haag en dan is er nog Het Magazijn, de nachtclub in de kelder, dat nog steeds een magazijn lijkt ware het niet voor de dj-booth. “We missen alleen nog een hotel in het pand”, grapt eigenaar Raoul Farla die samen met partner Torsten Heeres ruim twee jaar werkte aan het vernieuwende horecaconcept.

KWANTUM

In juli van dit jaar gingen de deuren van Bleyenberg, dat is vernoemd naar de voormalige bedrijfsleider van de Kwantum wiens karikatuur ook het logo vormt, eindelijk open voor het grote publiek. Relaxt, eclectisch en warm met vintage meubels, veel levend groen en hout dat mooi past bij de verwerkte brons-, teal- en roze tinten, zo laat het interieur zich het best beschrijven.

KOFFIE-DRIVE-THROUGH-LUIK

De menukaart heeft een mediterraans tintje met, zoals je van een dergelijk concept mag verwachten, een moderne twist. Een greep: bananenbrood gevuld met gebrande hazelnoot en appel, oerbrood met pompoenhummus, ricotta en dukkah en in de avond: kippendijen met dadels, kikkererwten en gepekelde citroen.
Uiteraard hoort hier een goede kop koffie bij en daar heeft Espresso Service West de heren bij geholpen. Met een prachtige La Marzocco Strada, twee Mythos Onemolens en een PuqPress is alles aanwezig om een goede kop te serveren. Een leuk detail is het koffie-drive-through-luik, waardoor je vanaf de Grote Markt een coffee-to-go kunt oppikken zonder van je fiets te hoeven stappen. Voor de koffie zelf zijn de heren uitgeweken naar Rotterdam, want op de molen zit de koffie van Hopper.


Machine: 3-groeps La Marzocco Strada
Molen: 2 x Victoria Arduino Mythos I
Koffie: Hopper Rotterdam
Melk: Campina, volle melk
Soya: Alpro Thee: Twinings
Taart/koek: appeltaart met crumble, worteltaart met limoenmascarpone of seizoenstaart
Specialiteit van de kaart: makreelrillette met zoetzure komkommer


Bleyenberg
Grote Markt 10, Den Haag
bleyenbergdenhaag.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT