Boot | Baarn

 

Het is de aloude combinatie van vakmanschap, ervaring en toewijding die Boot tot een begrip maakte in de koffiewereld en onder liefhebbers. Dat klassiek geen synoniem is voor vastgeroest, bewijzen de branders uit Baarn met de metamorfose die het familie bedrijf onlangs heeft ondergaan.
(Web)designer en zelfverklaard koffiegek Lennard Woering, was samen met Darja Koster van Boot verantwoordelijk voor de opfrisbeurt van de winkel. “Onlangs opende Boot een nieuwe branderij in Het Lokaal in Amersfoort met een vrij strakke, industriële stijl. Daarbij vergeleken oogde de winkel in Baarn vrij klassiek. Dus om alles één geheel te laten vormen, hebben we ook de winkel in een modern jasje gestoken. De nieuwe groene huiskleur siert nu enkele muren en de gewijzigde inrichting zorgt ervoor dat het pand veel ruimer aanvoelt.”

REVOLUTIONAIRE VERPAKKING
“Niet alleen de winkel is een nieuw tijdperk in getrokken, ook het logo en de verpakking zijn onder handen genomen. In plaats van het gebruikelijke aluminium is er een ander materiaal gebruikt, waardoor de verpakking volledig recyclebaar is terwijl we een lange houdbaarheid van de koffie kunnen garanderen”, vertelt Lennard enthousiast. De revolutionaire verpakking won op de Nordic World of Coffee in Dublin dit jaar al een award.

CHARME
Ondanks de restyling weet Boot zijn charme te bewaren. “Voor veel mensen was het even wennen, maar inmiddels is iedereen laaiend enthousiast. Het speelt natuurlijk ook mee dat we nog steeds de allerbeste single origin koffie serveren en verkopen. Wat dat betreft is er niks veranderd.”


Koffie: Een grote keuze aan single origine koffiebonen. Altijd twee daarvan op de molens van de koffiebar
Machine: La Marzocco Linea
Molen: Twee Mahlkonig K30 Twins
Melk: Volle melk van Weerribben Zuivel
Soya: Alpro For Professionals
Taart en koek: Cheesecake, blueberry pie, strawberry pie. Alles vers van de beste bakkers uit de buurt. Chocolade en nougat in verschillende smaken


Boot
Laanstraat 49,  Baarn
bootkoffie.nl
Tekst Niels Bakker • Fotografie Elway Designs

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT