DARQ | MAASTRICHT

 

Wat voor voormalig architect Ralph Hagen begon als een avondcursus chocolade maken, mondde uit in een popup chocolade juwelierszaak, en sinds mei dit jaar vind je midden in de binnenstad van Maastricht Darq, een bijzondere plek.
“Bij Darq koop je niet zomaar chocolade, je koopt een verhaal”, vertelt chocolatier Ralph, die samen met schoonbroer Jorrit Consten eigenaar is van de chocolaterie. “Wij werken met chocolade van Marou, Chocolatemakers en Original Beans. Stuk voor stuk merken die de allerbeste kwaliteit chocolade produceren op een duurzame manier. Wanneer je zulke exclusieve merken verkoopt, wil de klant natuurlijk wel weten wat hij in handen heeft. Wij vertellen dat verhaal. Zo verkopen we bijvoorbeeld een couverture van de Femmes de Virunga uit Rwanda, waarvan het verhaal even bijzonder is als de chocolade zelf.”
SMAAK VAN DE GROND
“Wanneer mensen onze chocolade proeven, vragen ze vaak of we zelf tabak of bosbessen hebben toegevoegd, maar dat is gewoon hoe chocolade echt smaakt. Het is allemaal single estate, dus je proeft gewoon de smaak van de grond.” Niet alleen de Maastrichtenaren weten de winkel te vinden, ook bij de buurlanden is de chocolade enorm populair. Meer dan de helft van de klanten van Darq bestaat dan ook uit Duitsers en Belgen. En niet zelden keren bezoekers aan de winkel met tassen vol lekkers huiswaarts.
KWEEPERENSTROOP
Naast de meest bijzondere couvertures kun je hier ook terecht voor een fantastisch gebakje met bijvoorbeeld amarenenpuree, zwarte kers en pure chocolade. Of wat denk je van een bonbon, met kweeperenstroop van een ambachtelijke stroopstoker uit de buurt?
Natuurlijk drink je hier naar wens ook nog een perfect gezet kopje espresso bij. Een bezoek aan Darq mag met recht een fantastische belevenis genoemd worden.


Koffie: Illy – normale branding
Machine: Kees van der Westen – Spirit Triplette
Molen: Macap M7D Melk: Campina Langlekker
Soya: Alpro
Gebak: Karamel, tonka bonen met een mousse van banaan, mango- en limoenconfiture met meringue, amarenenpuree met zwarte kers en pure chocolade, kweepeer met mousse van kaneel en chocolade pecannoten.
Ander lekkers: Darq energy bar, nougat, huisgemaakt ijs, wafels. Specialiteit: Patisserie, pralines, wentelteefjes en brownies.


Darq
Maastrichter Smedenstraat 2, Maastricht
darqmaastricht.com
Tekst Niels Bakker

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT