DE DRIE GRAEFJES | AMSTERDAM

 

Een dubbellaagse carrot cake, daar kijkt niemand meer van op. Bij The American Bakery van De Drie Graefjes, die recent de titel ‘Best Bakery’ van Amsterdam opstreek, halen de taarten voorzien van een signatuur glazuur met gemak een hoogte van 25 centimeter. Dagelijks schuiven er naast de cupcakes, brownies en koeken zo’n vijftig taarten in en uit de oven bij dit filiaal. Lekker als verwennerij bij de koffie óf om mee te nemen.

GEVELHUISJES

De Drie Graefjes is vernoemd naar de driesprong voor het karakteristieke pand aan de Gravenstraat achter de Nieuwe Kerk, waar de vader van nu mede-eigenaar Aylin Oguz in 2001 de lunchroom opende. De tweede vestiging volgde in 2011 aan het Rokin. Drie jaar later werd daarnaast The American Bakery van De Drie Graefjes aan toegevoegd, in een rijksmonument met een klokvormige gevel. Geen muur is er recht. Al is dit snel vergeten door het helderwitte interieur met leuke designtouches, zoals de getekende rij Amsterdamse gevelhuisjes op de eerste verdieping.

 

AMSTERDAMSE STRAATDRUKTE

Aylin: “Het pandje is bewust scheef gebouwd zodat de zeilmakerij die er ooit in gevestigd was, de zeilen buiten kon hangen om te drogen.” De pijpenla herbergt een lange bar met op de kop een La Marzocco Linea, waar Piazza D’Oro koffie uitvloeit. Aylin: “We hebben voor Piazza D’Oro gekozen vanwege de hoge kwaliteit, consistentie en populariteit onder onze gasten. Vooral Italianen zijn zeer te spreken over onze espresso.” Ook met coffee to go is het hier al vroeg in de ochtend druk. “Mensen uit de buurt spreken hier vaak af, dagjesmensen rusten hier even uit en toeristen genieten van de Amsterdamse straatdrukte. Als het weer het toelaat, zit je er heerlijk met je koffie op het terrasje met uitzicht op de Amstel. De herinrichting van het Rokin is bijna af, dus het wordt hier alleen maar mooier!”


Koffie: Piazza D’Oro
Machine: La Marzocco Linea
Molen: Mazzer Super Jolly Electronic
Waterfilter: Brita
Melk: Friesche Vlag Professional
Soya: Alpro Thee: Dilmah
Lekkers: Taarten, cupcakes, brownies, koeken en muffi ns! Kortom heaven!
Lunch-specialiteit: zes soorten clubsandwiches en huisgemaakte hamburgers


De drie Graefjes
Rokin 130, Amsterdam
dedriegraefjes.nl


Wil je naast deze Gespot ook de nieuwste Gespot’s lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!


Tekst Carmen Luttikhuis

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT