Parlor Coffee – Brussel

 

Normaal gesproken zijn het de hoofd- steden waar nieuwe trends voor het eerst verschijnen, maar in België is Antwerpen vaak de voortrekker. Dat is bij de opkomst van specialty coffee ook zo geweest. Brussel heeft dus nog een inhaalslag te maken. Gelukkig heeft deze wereldstad Bram Smitz, die samen met z’n vriendin in 2013 Parlor Coffee begon. “We wilden in de Belgische en Europese hoofdstad een vriendelijk café openen dat alleen specialty coffee serveert, dat was er in Brussel nog bijna niet”, aldus Bram.
Lange tijd wilde hij piloot worden, maar de financiële crisis en een oververzadigde markt dwongen hem om uit te kijken naar een andere carrière. Hij besloot van zijn liefde en interesse voor specialty coffee zijn werk te maken. In het westen van de Brusselse gemeente Elsene vond hij de perfecte plek voor z’n eigen zaakje en ging er aan de slag.

SMAAKNOTEN

Parlor Coffee is licht en smaakvol ingericht en heeft een gezellige kleine tuin waar je in de zomer fantastisch kan zitten. Bram werkt met een Probatone waarmee hij zijn eigen koffie roostert en biedt alleen single origin koffies aan. “We kopen in bij verschillende partijen. Ik geloof dat iedere koffie die wij inkopen bijzonder is, daarom werk ik uitsluitend met lichte brandprofielen om de meeste smaaknoten uit de boon te kunnen halen.”
In tegenstelling tot Antwerpen kiezen de Brusselaars vaker voor espressodranken en bestellen ze minder vaak een filter- koffie. Bram: “Helaas zijn wij nog niet zo ver wat de lokale kennis van filterkoffies betreft, maar wij dragen graag ons steentje bij om de mensen hier van de mooie smaken van slow coffee te overtuigen”.

Heb je trek? Schuif er dan aan voor een uitgebreid ontbijt, een stevige lunch of een huisgemaakt stuk taart.

Machine: La Marzocco FB80Waterfilter: Bespoke Water Systems, reverse osmosis
Molen: Mazzer Robur en Anfim SCBrander: Probatone 5
Koffie: Eigen merk
Zoetigheid: Homemade sweetsSpecialiteit: Flat white
Melk: Mik
Soya: Alpro Professional


Parlor Coffee
Charleroise Steenweg 203, Brussel
parlor.coffee
Tekst: Alex Kitain

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT