SMAAKNOTEN
Parlor Coffee is licht en smaakvol ingericht en heeft een gezellige kleine tuin waar je in de zomer fantastisch kan zitten. Bram werkt met een Probatone waarmee hij zijn eigen koffie roostert en biedt alleen single origin koffies aan. “We kopen in bij verschillende partijen. Ik geloof dat iedere koffie die wij inkopen bijzonder is, daarom werk ik uitsluitend met lichte brandprofielen om de meeste smaaknoten uit de boon te kunnen halen.”
In tegenstelling tot Antwerpen kiezen de Brusselaars vaker voor espressodranken en bestellen ze minder vaak een filter- koffie. Bram: “Helaas zijn wij nog niet zo ver wat de lokale kennis van filterkoffies betreft, maar wij dragen graag ons steentje bij om de mensen hier van de mooie smaken van slow coffee te overtuigen”.
Molen: Mazzer Robur en Anfim SCBrander: Probatone 5
Koffie: Eigen merk
Zoetigheid: Homemade sweetsSpecialiteit: Flat white
Melk: Mik
Soya: Alpro Professional
Parlor Coffee
Charleroise Steenweg 203, Brussel
parlor.coffee
Tekst: Alex Kitain