KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Getest: 9Barista espressomaker

Getest: 9Barista espressomaker

Elke editie testen en bespreekt koffieTcacao een machine, van koffiemolen tot volautomaat. In koffieTcacao 48 lag de 9Barista op de testbank.

Hoogte: 18 cm
Accessoires: 53 mm filterbakje, tamper en een hitteplaatje
Optioneel: inductieplaatje, 53 mm IMS-filterbakje en binnenkort ook een naked filter
Voor wie: liefhebbers die geen grote machine op het aanrecht willen of reizigers die onderweg niet zonder een goede espresso kunnen
Gewicht: 1,8 kg
Prijs: € 360

bestel 9barista

Bestel de 9Barista via deze unieke link met de promocode KOFFIETCACAO_9B en ontvang er gratis een IMS Precision Basket bij t.w.v. €34 wanneer je deze toevoegt aan je winkelmandje.

Bestel

9Barista espressomaker

Thuis of onderweg zonder stroom een echte espresso zetten was tot voor kort niet zo eenvoudig. De 9Barista brengt hier verandering in. Deze vernieuwde versie van de traditionele mokkapot verbrandt de koffie niet en bouwt wel genoeg druk op. Het systeem is zeer slim bedacht. Je voegt onderin 110-120 milliliter koud water toe tot aan de markering. Vervolgens doseer je in de filterdrager zo’n 18-20 gram koffie, afhankelijk van de maalgraad. Plaats de 9Barista op het vuur, zo bouwt zich 9 bar druk op. Het water beweegt zich vervolgens via een buisje naar de tweede kamer. Deze fungeert als een soort ‘schoorsteen’ waarin het water afkoelt tot ongeveer 100°C. Via de derde kamer koelt het verder af naar 93-94°C, voordat het uit de douchekop komt en door de koffie in de filterdrager loopt. Voilà, zo heb je een espresso.

Volgens de fabrikant is het doel om in drie tot zes minuten een shot espresso te krijgen dat in 25-30 seconden doorloopt en 35-40 milliliter koffie oplevert. Na diverse pogingen met verschillende maalgraden, doseringen en hittebronnen zien we dan ook een prachtige espresso – mooi crema, gebalanceerde smaak – verschijnen.

9Barista: plussen

De 9Barista, gemaakt van roestvrij staal, voelt met zijn 1,8 kilogram heel degelijk aan, en is klein genoeg om makkelijk mee te nemen. De rubbers zijn zelf te vervangen als ze versleten zijn. Zodra je weet welke dosering, maalgraad en stand van je hittebron goed werken, kun je keer op keer mooie shots bereiden. Je plaatst alles op het vuur en hoeft er niet naar om te kijken totdat je hem hard hoort stomen.

9Barista: minnen

De 9Barista wordt ontzettend heet en staat onder druk na het koffiezetten. Door ’m direct onder de kraan te houden na het uitschenken, de druk eraf te halen door op het ventiel te drukken, kun je de onderkant vrij snel openen en vullen met water voor een nieuwe ronde. Terwijl het water in het onderste gedeelte opwarmt, kun je koffie malen en vervolgens het bovenste gedeelte erop schroeven. Zo verkort je de tijd aanzienlijk als je meer shots wilt maken. De 9Barista is niet goedkoop, maar de kwaliteit liegt er niet om.

Conclusie

De 9Barista is een prachtig vormgegeven espressomaker voor op het fornuis waarmee je heerlijke espresso’s zet. Vanzelfsprekend heb je hier wel goede, versgemalen koffie voor nodig. Heb je weinig plek op je aanrecht of wil je ook goede espresso op reis, dan is de 9Barista een aanrader!

9barista


Bestel de 9Barista via deze unieke link, gebruik de code KOFFIETCACAO_9B en ontvang er een gratis IMS Precision Basket bij wanneer je deze toevoegt aan je winkelmandje.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.