Ceado koffiemolen

Getest: Ceado Life koffiemolen

Elke editie testen en bespreekt koffieTcacao een machine, van koffiemolen tot volautomaat. In koffieTcacao 49 lag de Ceado Life koffiemolen op de testbank.

Formaat: BxHxD: 15x36x20
Gewicht: 7.5Kg
Maalschijven: 50 mm plat 
Hopper: 250 gram inhoud
Vermogen:  250 Watt
Aansluiting: 220 Volt
Voor wie: de koffieliefhebber
Prijs: € 649

Traditionele functie van de Ceado koffiemolen

De nieuwe molen van Ceado is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling. In de doos zitten een kleine hopper en een blaasbalg, wat laat zien dat deze molen op twee verschillende manieren gebruikt kan worden. Traditioneel maar ook als single dosing. Eerst maar traditioneel uitproberen. De maalstand is traploos in te stellen en de maaltijd is makkelijk te regelen. Hopper erop en koffie erin. Na ongeveer 10 minuten hebben we een lekkere espresso gezet. De molen maalt niet heel snel door de kleine diameter van de maalschijven. De consistentie van de maling is wel stabiel. We zetten tien espresso’s met één tot drie seconden verschil. Naarmate er meer wordt gezet, wordt het verschil wel groter. Vooral doordat de maalschijven geleidelijk warmer worden. De hoeveelheid grammen wijkt constant een beetje af, maar het gebruik van een weegschaal compenseert dit.

Bestel de Ceado Life koffiemolen in de koffieTcacao webshop. 
BESTEL NU

Single dosing functie 

Nu de tweede functie gebruiken. Met een single dose-molen kun je veel verschillende koffies naast elkaar zetten. Dit omdat er tussen de maalschijven weinig koffie achterblijft. De blaasbalg blaast door middel van een luchtstroom de gemalen koffie tussen de maalschijven weg. Hierdoor kan je dus een Ethiopische koffie zetten en meteen daarna eentje uit Brazilië. Ook hoef je na het aanpassen van de grofheid van de maling geen koffie weg te malen. Bij deze Ceado koffiemolen betekent dit hopper eraf en opzetstuk met blaasbalg erop. De blaasbalg zit vast aan een trechter. Die zorgt ervoor dat de luchtstroom harder naar de schijven wordt gestuurd. Wel kwam de koffie hier een paar keer in terecht. Wat overigens niet werkt omdat de koffie niet door de trechter heen past. Kwestie van gewenning en gaat vast beter bij vaker gebruik. De single dose-setting is ook geschikt als je filterkoffie wilt zetten: dus grover malen en lekker filter zetten in de middag. Dit werkt perfect met deze molen.

Voordelen

De Ceado Life koffiemolen is geschikt voor traditioneel gebruik met een hopper en als een single dose-molen. De maalstand stel je in met een traploze maalinstelling. Het bereik daarvan is zowel voor espresso als filter geschikt.

Nadelen

De molen maalt vrij langzaam, maakt redelijk wat geluid en is door de kleinere maalschijven niet geschikt als je veel koffie achter elkaar wilt zetten.

Conclusie

Dit is een fijne kleine thuismolen voor espresso’s en filterkoffie. Door de single dose-functie is de Ceado Life ook perfect als je makkelijk wilt experimenteren met verschillende soorten koffie. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is