Getest-Nanopresso-van-Wacaco

Getest: Nanopresso van Wacaco

Elke editie testen en bespreken docenten, studenten en professionals van de ITC Academy een machine, van koffiemolen tot volautomaat. In koffieTcacao 31 lag de Nanopresso op de testbank.

Formaat: 15,6 x 7,1 x 6,2 cm
Gewicht:  336 gram
Watercapaciteit:  80 ml
Maximale druk: 18 bar
Materiaal: kunststof
Accessoires: ingebouwde espressocup, filterbakje, schoonmaakborsteltje, meeneemtas, garantiekaart en meertalige handleiding
Voor wie: de reiziger
Prijs: €69,95 

Getest-Nanopresso-van-Wacaco

Nanopresso: koffiemaker voor op reis

Enigszins sceptisch nemen we het kleine doosje met daarin de Nanopresso van Wacaco in ontvangst. Deze handmatige espressomaker belooft je eenvoudig thuis, op werk óf onderweg met versgemalen koffie een goede espresso te zetten. Dat willen we testen! Op de doos is te lezen dat er 8 gram koffie en 80 milliliter water in kan. Dit zijn verhoudingen die richting een lungo gaan. Gewoon proberen. 

We malen een vrij licht gebrande koffie op onze espressomolen. Terwijl we dat in het apparaat stoppen, valt er veel naast. Om daadwerkelijk 8 gram in het filterbakje te krijgen, malen we nog wat bij. Daarna is het aandrukken en erin draaien. Aan de andere kant doen we de 80 milliliter gekookt water. Omdraaien en pompen maar. De koffie is erg zuur en slap. Dan maar eens proberen met 8 gram en maar 50 milliliter water. Nog steeds zuur. Door fijner te malen wordt hij niet veel lekkerder, al wordt het pompen wel een stuk zwaarder. 

Op zoek naar andere koffie gadgets voor op reis? Bekijk eens deze Comadante C40 handmolen, verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

Sowieso vergt het aardig wat kracht in de handen om de 18 bar-druk op de koffie te generen, maar met de Nanopresso wel al 15 % minder dan de eerste generatie Minipresso modellen. We besluiten een andere koffie, een wat donkerdere espressobranding, te proberen. Daarvan is de smaak al een stuk beter. We pakken onze Hario handmolen erbij, om te kijken hoe deze koffie zich staande houdt als we hem onderweg zetten. We malen opnieuw 8 gram koffie. Doordat deze molen niet heel fijn kan malen, loopt de koffie sneller door en wordt in de regel minder bitter. De koffie die we nu zetten, lijkt niet op een espresso, maar meer op een lungo. Het pompen is wel een stuk makkelijker. 

Nanopresso: plussen

De Nonopresso is een compacte koffiemaker voor onderweg, heeft een mooi design en is makkelijk te gebruiken. Je kunt er een lekkere lungo maken.

Nanopresso: minnen

Je hebt veel kracht in je handen nodig om de koffie te zetten. De koffie is redelijk lauw als hij eruit komt. Ook valt er snel veel gemalen koffie naast het filter, wanneer je deze er in wilt doen. 

Conclusie

De Nanopresso is een leuk apparaat voor koffie op vakantie. Je neemt hem makkelijk mee en is simpel in gebruik. De koffie die je gebruikt, is cruciaal voor een lekker eindresultaat.

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!