Wat doet de geur van koffie met je?

Be geur van koffie helpt je ‘s morgens om sneller, frisser en energieker op te staan en meer… Het is dus een krachtig goedje.

Bij vrijwel iedereen roept de geur van koffie een prettig gevoel op: van huiselijkheid, gezelligheid, ontspanning, kalmte en warmte. Als geuren onze hersenen prikkelen, lokken ze herinneringen en emoties op. Koffiegeur – met een vleugje vanille en chocola – leiden in de hersenen tot een verlangen naar consumptie, inspiratie en sociaal gedrag. Daarmee is het een ideale geur in winkels en supermarkten, vooral als daar veel vrouwen shoppen. Thuis helpt het als middel tegen ochtendhumeur. Alleen al koffie ruiken maakt wakker.
Lekkere geuren als koffie stimuleren mensen – met name vrouwen, zo leert Japans onderzoek – om ’s morgens sneller, frisser en energieker op te staan. Onderzoekers hebben ontdekt dat de chemische stoffen van koffie die in de lucht belanden, verzwakte zenuwen kunnen kalmeren. Dit zou genoeg zijn om de stress van een slechte nacht om te keren. De geur van koffie werkt daarbij meer stressverlagend dan het drinken van koffie. Tot slot een heel verrassend effect van koffie: het stimuleert de zin in seks.
Je hoeft niet eens meer koffie te gaan zetten om het gewenste effect te krijgen. De geur van koffie is er namelijk ook als etherische olie.

 


Wil je meer over koffie lezen? Bekijk dan de nieuwspagina of abonneer je op koffieTcacao magazine!


Bron: ionclean

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van 17 t/m 20 november vindt het World Latte Art Championship 2023 plaats in Taipei. Kaspar Tammjärv vertegenwoordigt Nederland op het wereldpodium.

De adventskalender met chocolade van Carambole and Friends is het perfecte geschenk voor chocoladeliefhebbers.

Wil jij chocolade proeven als een echte kenner? Deze 7 stappen helpen je op weg .