Wat doet de geur van koffie met je?

Be geur van koffie helpt je ‘s morgens om sneller, frisser en energieker op te staan en meer… Het is dus een krachtig goedje.

Bij vrijwel iedereen roept de geur van koffie een prettig gevoel op: van huiselijkheid, gezelligheid, ontspanning, kalmte en warmte. Als geuren onze hersenen prikkelen, lokken ze herinneringen en emoties op. Koffiegeur – met een vleugje vanille en chocola – leiden in de hersenen tot een verlangen naar consumptie, inspiratie en sociaal gedrag. Daarmee is het een ideale geur in winkels en supermarkten, vooral als daar veel vrouwen shoppen. Thuis helpt het als middel tegen ochtendhumeur. Alleen al koffie ruiken maakt wakker.
Lekkere geuren als koffie stimuleren mensen – met name vrouwen, zo leert Japans onderzoek – om ’s morgens sneller, frisser en energieker op te staan. Onderzoekers hebben ontdekt dat de chemische stoffen van koffie die in de lucht belanden, verzwakte zenuwen kunnen kalmeren. Dit zou genoeg zijn om de stress van een slechte nacht om te keren. De geur van koffie werkt daarbij meer stressverlagend dan het drinken van koffie. Tot slot een heel verrassend effect van koffie: het stimuleert de zin in seks.
Je hoeft niet eens meer koffie te gaan zetten om het gewenste effect te krijgen. De geur van koffie is er namelijk ook als etherische olie.

 


Wil je meer over koffie lezen? Bekijk dan de nieuwspagina of abonneer je op koffieTcacao magazine!


Bron: ionclean

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.