Haley's Comet Breakfast Club

Haley’s Comet Breakfast Club | Den Haag

Haley’s comet breakfast club geeft een dikke knipoog naar de jaren ’80, maar biedt de culinaire kwaliteit van nu.  
Tijdens haar bezoek aan New York wist de toen 15-jarige Brittany van der Does: “Voor mijn dertigste wil ik een eigen koffiezaak openen!” Het was op het randje, maar in 2018 heeft ze haar droom uit zien komen in het hartje van Den Haag. Met inmiddels bijna tien jaar ervaring in binnen- en buitenland als zowel barista, koffiebarmanager tot en met koffiebranden aan toe was dit het moment om voor een eigen zaak te gaan.

Koffie pruttelen

Haley’s Comet Breakfast Club ademt de jaren ’80, van de tijdschriften op de leestafel tot de zwartleren bank. Naast dit alles vind je vers gebrande koffie door lokale koffiebrander Stefan van Roast Factory die zijn koffie wekelijks op de fiets langs komt brengen. Naast espresso drink je hier filterkoffie uit de Moccamaster ‘Cobi’, vernoemd naar Brits moeder. “Door mijn moeder heb ik koffie leren drinken, het gepruttel en de geuren van de koffie uit mijn jeugd blijven mij altijd bijstaan.” Het leukste vindt Brit het om met de pot vers gezette koffie door de zaak te lopen, om mensen van een refill te voorzien. Naast koffie vind je hier ook een seizoensgebonden kaart, met naast de klassieke eieren met bacon ook diverse veganistische opties. Haley’s Comet Breakfastclub is qua uiterlijk dan wel een tijdcapsule naar veertig jaar geleden, maar biedt de culinaire kwaliteit van nu.


Meer leuke zaken in Den Haag ontdekken? Lees dan ook het artikel 5x koffie in Den Haag onderaan dit artikel.

Vrouwen

Brits team bestaat inmiddels uit zes medewerkers, allemaal vrouw, en dat is niet helemaal toevallig. “Als vrouw moest ik mijzelf bewijzen om deze locatie te krijgen. Ik heb een koophuis en een auto voor de deur en toch werd er gevraagd naar mijn zakenpartner.” In de korte tijd dat haar zaak open is, is er al een hechte groep vrouwelijke ondernemers om haar heen ontstaan. Dit levert bijzondere events op zoals een flash-tattoo dag, waarbij twee lokale vrouwelijke tattoo artiesten een dag lang tatoeages komen ze en in de achterkamer van de zaak.
Piet Heinstraat 133
Den Haag


Machine: La Marzocco PB
Molen: Victoria Arduino Mythos One
Koffie: eigen blends Rocket Launch & Moon Walk met Roast Factory
Waterfilter: Claris Prime
Melk: Arla Biologisch
Plantaardige dranken: Oatly Barista Edition
Thee: Numi
Taart/koek: Vegan Bakery Epicurieus
Specialiteit: filterkoffie uit de Moccamaster (genaamd Cobi)


 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!