harvest coffee brewers
Tekst Aukje van Rossum | Fotografie Erin Wulfsohn

Harvest Coffee Brewers | Rotterdam

Als je binnenkomt bij Harvest Coffee Brewers in Rotterdam heet een vriendelijke gastheer of gastvrouw je welkom en begeleid je naar je tafel. Je neemt plaats aan één van de tafels op een comfortabele stoel, er wordt een glas water voor je ingeschonken terwijl je de menukaart bestudeert. En je weet, dit is een koffiebar als geen ander…

Sterrenrestaurants

Eigenaren van Harvest Coffee Brewers Zjevaun Janga en Loes Beljaars leerde elkaar kennen tijdens hun werk voor sterrenchef François Geurds. Maar Rotterdam was te klein voor hun
culinaire ambities en ze vertrokken naar Melbourne, Australië. Tweeënhalf jaar lang werkten ze voor koffiebarren The Kette Black en Higher Ground. Al die inspiratie, ontwikkeling en al dat leren komen samen in de koffiebar aan de Glashaven 107 in Rotterdam. Daar combineren de twee de service en gastvrijheid van een sterrenrestaurant met hun kennis en smaak uit Australië.

Altijd scherp zijn

“Melbourne loopt op culinair niveau tien jaar voor op Nederland. Waar je hier één van hebt, vind je er daar minstens tien van, dat maakt dat je als koffi ebar altijd scherp moet zijn.” Deze mentaliteit tekent Harvest Coffee Brewers. Wekelijks wisselende koffie die alleen geserveerd wordt als hij écht goed is. Alles wordt gewogen en gemeten om zo de lat hoog te leggen. “We wilden bewust iets anders neerzetten, mensen wakker maken met wat er nog meer mogelijk is!” Zo hopen ze ook hun mede-koffiefanaten uit te dagen en te stimuleren het niveau te verhogen. Voor nu hebben de twee nog genoeg uitdagingen en dromen in Nederland te verwezenlijken. In de toekomst hopen ze een koffiebar met het concept en de uitstraling van Harvest neer te kunnen zetten aan het strand van Aruba. “Terug naar huis”, voor Zjevaun.


CHECK HIER DE FAVORIETE ZETMETHODE VAN ZJEVAUN


Harvest
Glashaven 107
3011 XG Rotterdam
harvestcoffeebrewers.nl


Machine: La Marzocco Linea PB AV 3 groeps
Filterkoffie: V60, batch brew
Molen: 2x Mythos ine , 1x EK43
Koffie: 1 seizoenskoffie en 1 wisselende koffie
Waterfilter: Everpure
Melk: verse melk van Booij
Plantaardige dranken: Oatly Barista Edition
Thee: Theemaas
Taart/koek: Bas Bakt
Specialiteit: zelfgemaakt ananas-gemberbier


 

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.